Thuis voelen in een nieuw huis

Thuis voelen in een nieuw huis

/Blogs

Misschien bent u ook weleens verhuisd en heeft dit een impact gehad op u en uw gezinsleden. Al is het huis waar je naar toe gaat nog zo mooi, het blijft een hele stap.

Verse producten
Woonzorglocatie Villa Walgaerde is afgelopen mei geopend. Mevrouw D. was één van de eerste bewoners van de villa. Mevrouw was woonachtig in Den Haag en is rolstoelafhankelijk, waardoor zij zorg nodig heeft. Omdat één van haar zonen in Hilversum woont is de keuze gemaakt om in deze omgeving te komen wonen. Een hele stap maar spijt heeft ze niet. Een mooie bijkomstigheid is dat haar zoon en schoondochter makkelijker op bezoek kunnen komen. Haar schoondochter komt regelmatig overdag langs en nooit met lege handen. Ze neemt de hond van de buren mee, die dan door de bewoners aangehaald wordt, een bosje lathyrus of een wild geplukt boeket, prachtig om te ruiken en naar te kijken. De groente uit de tuin van haar kinderen wordt zelfs geserveerd tijdens het avondeten. Verser kan het niet.

Eetbare bloemen
Een paar dagen geleden kwam de schoondochter met eetbare bloemen uit haar tuin. Bij de lunch zijn deze op tafel gezet en het gesprek ging over de bloemen. Iedereen weet welke bloemen het zijn, namelijk Indische kers, lavendel en peterselie. Tijdens de lunch komt de directeur van Domus Magnus, Huub Deterd binnen. Huub pakt een bordje en schuift aan. De vraag is of hij weet welke bloemen hier op tafel staan en of hij weet dat deze gegeten kunnen worden. Hij plukt direct een mooie oranje Indische kers en snoept deze op. Gelijk wil iedereen proeven hoe dit smaakt. Zo is het bosje bloemen snel opgesnoept. Mevrouw D. geniet als ze merkt dat haar familie deze gezelligheid heeft gebracht.

Welkom bij Villa Walgaerde
Wilt u ook wonen in een huiselijke omgeving met zorg? Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Neem contact op via 085-0645910 of per mail info@domusmagnus.com.  Ook zoeken wij vrijwilligers voor leuke uitstapjes. Vindt u het leuk om mee te gaan stuur dan een mail naar r.steunenberg@domusmagnus.com.

Ga terug naar het overzicht