'Hollandse Meesters in de schilderkunst'

'Hollandse Meesters in de schilderkunst'

/Blogs

Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Johannes Vermeer waren de beroemdste Hollandse schilders uit de Gouden Eeuw. Hier besteedde locatie Hildebrand aandacht aan in een themaweek.

In Hildebrand hadden we in november een themaweek over Hollandse Meesters in de schilderkunst. Iedere dag werd een bekende kunstschilder uitgelicht. Zo bespraken we Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn, Jan Steen en de Haarlemse schilder Frans Hals. Een uitje aan het Frans Hals Museum kon uiteraard niet ontbreken. De wandeling er naar toe, met hulp van familieleden en vrijwilligers, was erg gezellig. De bewoners bewonderden Hals bekende werken. Zijn werk staat bekend om de levendigheid, waarbij mensen niet lijken te poseren, maar waarin ze  in een fractie van een beweging zijn vast gelegd, zonder dat het rommelig werd. Heel vernieuwend in de Gouden Eeuw. 

Een leuke bijkomstigheid in het museum, was dat de expositie De Kunst Van Het Lachen te zien was. Na afloop hebben we genoten van een kopje koffie met iets lekkers in het restaurant. Ook hebben we die week een documentaire van Vincent Van Gogh bekeken. Deze kunstenaar had een roerig leven. Jammer genoeg zijn zijn werken pas een eeuw later ontzettend populair geworden. De speelfilm 'Meisje met de parel' hebben we tijdens de filmmiddag getoond. Deze film gaat over dienstmeisje Griet die Johannes Vermeer assisteert tijdens haar artistieke loopbaan. De bewoners vonden de film prachtig met de schilderachtige beelden. Een aantal bewoners hebben bekende prenten, zoals het Melkmeisje en de Nachtwacht ingekleurd met aquarelpotloden. Ontzettend mooie creaties werden er gemaakt. Kortom een geslaagde week!

Ga terug naar het overzicht