Theatergezelschap 't HuisTheater trad op bij De Magistraat

Theatergezelschap 't HuisTheater trad op bij De Magistraat

/Blogs

Bij De Magistraat kwam afgelopen vrijdag 9 maart theatergezelschap ’t HuisTheater een bijzonder optreden verzorgen. Tijdens deze middag genoten de bewoners, familie en medewerkers van jong tot oud van een voorstelling die gebaseerd is op het repertoire van Annie M.G. Schmidt.

Theater
‘t HuisTheater brengt jaarlijks een aantal voorstellingen voor wie door een geestelijke of lichamelijke functiebeperking niet meer in staat is zelfstandig de deur uit te gaan. Op een creatieve wijze presenteert dit duo een vrolijk programma waarin herkenbare liedjes aan bod komen. De prachtige kostuums en het nagebouwde theater gaven de bewoners zichtbaar een extra beleving aan de teksten van Annie M.G. Schmidt en de muziek van Harrie Bannink. De interactie met de bewoners zorgde voor verrassende momenten. Sommige van hen stonden het liefst zelf op het toneel, anderen zongen zachtjes mee.

Welzijn
Muziek levert veel vreugdevolle momenten voor de bewoners op. En staat daarom hoog in het vaandel bij onze woonzorglocatie in Rotterdam. Het maakt emoties los en roept herinneringen op aan vroeger. Hierdoor verdwijnen lichamelijke of cognitieve problemen even naar de achtergrond en zijn bewoners een plezierige ervaring rijker. Een voorstelling of intiem huiskamerconcert - die ook bezocht kunnen worden met familieleden en mantelzorgers – is daarom voor de bewoners een waardevolle activiteit.

Meer informatie over De Magistraat

Ga terug naar het overzicht