Stralende gezichten na bezoek Dierenpark Amersfoort

Stralende gezichten na bezoek Dierenpark Amersfoort

/Blogs

De bewoners van Domus Magnus locatie Koetshuys Erica hebben Dierenpark Amersfoort bezocht. En sindsdien is dit uitje hét onderwerp van de gesprekken op de woonzorglocatie in Hilversum.

Een-op-een aandacht
Een kleinDe veertien bewoners en veertien vrijwilligers, begeleiders en familieleden stapten ‘s ochtends om tien uur de gehuurde bus- en de Domus Magnus rolstoelauto in. Het Koetshuys was namelijk nog in het bezit van deze handige auto, die wordt gerouleerd tussen de verschillende locaties. Het bijzondere en mooie aan deze dag was dat er voor iedere bewoner een begeleider was. Extra veel aandacht, één op één. Dat doet de bewoners goed.

Beestenboel
Een klein uur later gingen zij het park binnen, terwijl ook de zon haar gezicht liet zien. Het dierenpark bestaat uit zeven verschillende gebieden met ieder hun eigen thema. De prairie, Rijk der reuzen, De stad der oudheid, Snavelrijk, Expeditie rivier, Dinopark en Het woud. En ze hebben vrijwel alle gebieden helemaal gezien. De groep olifanten is niet heel lang geleden nog uitgebreid met kleintjes, die absoluut de favoriet zijn van de bewoners. Wat ook heel veel indruk maakte, was de verhoging bij de giraffen waardoor ze oog in oog stonden met deze ruim vijf meter lange beesten.

  
Fotografie: Else van Luxzenburg

Verstoppertje spelen
Niet veel later moest de groep met bewoners en begeleiders wegduiken voor laagvliegende roofvogels in het Snavelrijk. Daar wandel je tussen vogels met de meest bijzondere namen: maraboes, vale gieren, kroeskoppelikanen, nimmerzatten en zwarte ibissen. Bij de volgende stop gebeurde er nog iets indrukwekkends, want de wolven waren eindelijk zichtbaar! De vorige keren sliepen ze, of speelden de schuwe beesten verstoppertje tussen het hoge gras. Nu waren ze klaarwakker en stonden ze in het middelpunt van de aandacht.

  
Fotografie: Else van Luxzenburg

Applaus voor de organisatie
Aan het einde van de middag was het tijd om huiswaarts te keren. Maar nog voordat de bussen werden ingeladen, werd er spontaan geapplaudisseerd voor de organisatie en de begeleiding. Alles zat mee: het stralende weer, de fijne sfeer in de groep en de imposante beesten die zich lieten zien. Er zijn wel tweehonderd foto’s gemaakt door de fotografe, die nu rouleren op de televisies in de woonkamers op de locatie. Dit zorgt weer voor gespreksstof onderling, maar ook met bezoekende familieleden en vrienden. De bewoners stralen wanneer ze vertellen over wat ze hebben meegemaakt. En dat is precies waarvoor we het doen! 

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over (de activiteiten op) Koetshuys Erica? Neem dan vooral contact met ons op via 085-0645910.

Ga terug naar het overzicht