Slingerbosch op bezoek bij Artis

Slingerbosch op bezoek bij Artis

/Blogs

Onlangs gingen een aantal bewoners van locatie Slingerbosch naar Artis in Amsterdam.

Richting Amsterdam
Er was lang naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover! Op donderdagmorgen 29 juni kwam de Rode Kruis-bus voorgereden bij Villa Slingerbosch en konden we met 10 bewoners en 7 begeleiders vertrekken richting Amsterdam. Daar aangekomen werden we opgewacht door nog twee familieleden. We begonnen met een heerlijke lunch met kroketten en saucijzen-broodjes. Vervolgens konden we met energie voor tien op pad. We kwamen langs het nieuwe olifantenverblijf en wat was het kleine olifantje schattig!

Interessante verhalen
Aangekomen bij de gorilla’s boften we want het was voedertijd en de verzorgster nam uitgebreid de tijd om te vertellen over de groep gorilla’s die samenwonen in hun verblijf met de stokstaartjes. De stokstaartjes fungeren als een soort vuilnismannetjes. Omdat gorilla’s slordige eters zijn blijven er veel voedselresten op de grond liggen. De stokstaartjes ‘ruimen’ dit keurig op en houden genoeg tijd over om de bezoekers van Artis te bekijken. Daarna vervolgden wij onze weg via de chimpansees naar de pinguïns waar we wederom naar een mooi verhaal van de verzorger konden luisteren.

Ontzettend genoten
Via het mooie aquarium zijn we langzaam richting de uitgang gelopen en zijn we met elkaar naar huis gereden waar een heerlijke Chinese maaltijd op ons wachtte, waar we moe maar voldaan van konden genieten. Het was een ontzettend leuke dag, wat hebben we genoten met elkaar!

 

Ga terug naar het overzicht