Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda transformeert in 2018 naar luxe woonzorglocatie

Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda transformeert in 2018 naar luxe woonzorglocatie

/Nieuws

Afgelopen week tekenden Domus Magnus en AM een overeenkomst voor de herontwikkeling van Het Sint Jozefpaviljoen. Het voormalig rooms-katholiek ziekenhuis en weeshuis aan de Graaf Florisweg te Gouda wordt verbouwd tot een schitterende woonzorglocatie. In totaal heeft Domus Magnus dertien bestaande locaties en, inclusief het Sint Jozefpaviljoen, vier nieuwe locaties in ontwikkeling.

Herontwikkeling
Het gaat om het hoofdgebouw van de Sint Jozeflocatie, Het Sint Jozefpaviljoen. Dit erkend gemeentelijk monumentale pand werd tot begin 2014 gebruikt door het Groene Hart Ziekenhuis. 'Naar verwachting kunnen de partijen het tweede kwartaal van 2018 starten met de verbouwing van het enorme gebouw zodat wij begin 2019 de eerste bewoners kunnen verwelkomen', aldus directeur Huub Deterd. De ligging van de nieuwe locatie, op 15 minuten wandelen van het centrum, is ideaal met alles binnen handbereik. Achter deze historische locatie wordt de nieuwbouw van Goudshof gerealiseerd. De nieuwe buurt krijgt veel groenplekken en een waterrijke singel.
Dit project van Domus Magnus is vergelijkbaar met de huidige ontwikkeling van de polikliniek, het Groot Ziekengasthuis, in Den Bosch.

Het Sint Jozefpaviljoen
In totaal worden er 32 woonzorgappartementen gerealiseerd. Daarnaast worden er gezamenlijke algemene ruimtes verwezenlijkt zoals een restaurant, woonkamer en een activiteitenruimte. Het oppervlak tussen de Graaf Florisweg en het pand is enorm en biedt volop mogelijkheden voor het realiseren van een heerlijke buitenruimte voor de toekomstige bewoners. De geschiedenis van de locatie leeft voort en originele details worden bewaard tijdens de verbouwing. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het voormalig ziekenhuis gebombardeerd. De oostelijke vleugel werd in zijn geheel verwoest. Na de oorlog is dit gedeelte door een andere architect herbouwd. Bijzonder om te vermelden is dat in het gebouw ter nagedachtenis van de slachtoffers een gedenksteen staat.

Meer informatie
Heeft u belangstelling in het wonen op één van de woonzorglocaties van Domus Magnus? Neem een kijkje op de locatiepagina of neem contact op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.

Het Sint Jozefpaviljoen

Ga terug naar het overzicht