Samen op stap: van Nijmegen naar Brummen en weer terug

Samen op stap: van Nijmegen naar Brummen en weer terug

/Blogs

Eén van de Domus Magnus auto’s mag weer rouleren, dit keer vanaf De Sterreschans in Nijmegen naar Landgoed Klein Engelenburg in Brummen. De medewerkster die de auto wegbracht, heeft gezellig een bewoonster meegenomen. Samen een dagje op pad!

Met de auto naar Brummen
“Wat een fantastische dag!” zegt de verzorgende na afloop. Het was een hele tour. We begonnen vanmorgen samen in de Domus Magnus auto, op weg naar Brummen. Daar aangekomen, werden we warm welkom geheten en kregen eerst een heerlijke kop koffie. Vervolgens konden we aanschuiven bij de lunch en werd er gezellig gepraat. “Voor mij was het thuiskomen, vol liefde werden we ontvangen door de bewoners en medewerkers.”

En met de trein weer terug
Nadat we een beetje waren bijgekomen van de heenreis en helemaal bijgetankt door de lekkere lunch, gingen we weer op pad. Samen met de trein terug naar Nijmegen. Toen we erin zaten, genoot de bewoonster zichtbaar van alles wat er buiten te zien was; prachtige herfstkleuren, allerlei dieren in de wei en huizen waar de trein voorbij raast. Ze zei “wat een geluk dat je mij vandaag mee hebt gevraagd” en ze heeft de mensen in Brummen al beloofd terug te komen. Ze hield me de hele tijd in de gaten en ik merk dat het haar een gevoel van veiligheid biedt dat ik bij haar ben. Op dat moment kon ik alleen maar denken dat ik het mooiste beroep heb dat er bestaat.

In Nijmegen aangekomen, moesten we nog een paar haltes met de bus. Het laatste stukje naar De Sterreschans hebben we samen door de regen gewandeld. De bewoonster kon er de humor wel van inzien en zei tegen me “wat een zalige dag, maar die regen had je weg mogen laten”.

Ga terug naar het overzicht