Robotzeehond Paro krijgt warm onthaal op woonzorglocatie De Sterreschans

Robotzeehond Paro krijgt warm onthaal op woonzorglocatie De Sterreschans

/Blogs

Afgelopen weekend is er op locatie De Sterreschans een nieuw huisdier komen wonen. Geen hond of kat maar een heuse zeehond, genaamd Paro. Paro de robotzeehond stimuleert ouderen zowel in fysieke als sociale interactie en is uitermate geschikt voor mensen met dementie.

Welzijn
Huub Deterd, Directeur Domus Magnus: "Het was liefde op het eerste gezicht tussen Paro en de eerste bewoonster die het zeehondje in haar armen kreeg. Voor de robotzeehond zorgen, biedt afleiding voor onze bewoners.” Mensen met dementie komen op deze manier sneller los, laten vaker blijdschap zien en leggen door het huisdier ook makkelijker contact met elkaar. Paro staat zelfs in het Guinness book of World Records als beste welzijnsrobot ter wereld. Domus Magnus vindt, naast persoonlijke zorg, gezonde voeding, een mooie omgeving, het welzijn van de bewoners zeer belangrijk. Zorginnovatie Paro is hier een mooi voorbeeld van.

Paro
Paro de zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. De witte vacht, de grote ogen en zijn levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten tijdens het gebruik. Paro heeft sensoren en reageert op aanrakingen en geluiden. De robotzeehond toont zelf emoties zoals verbazing, blijdschap en boosheid en produceert klanken die lijken op een echte baby zeehond. De robotzeehond zorgt voor rust of juist voor activiteit tijdens het gebruik . Naast het hoge knuffelniveau, wordt Paro ingezet voor therapeutische doeleinden binnen de gezondheidszorg. Paro is in eerste instantie in Japan ontwikkeld voor mensen met dementie. (bron: www.focalmeditech.nl)

Meer informatie over wonen bij De Sterreschans

Ga terug naar het overzicht