Restauratie Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda gaat in september 2018 van start

Restauratie Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda gaat in september 2018 van start

/Nieuws

Op maandag 3 september 2018 wordt door Domus Magnus het officiƫle startschot gegeven voor de restauratie van Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda. Afgelopen week tekenden Domus Magnus en aannemingsbedrijf Nico de Bont het contract voor de herbestemming van het historische pand aan de Graaf Florisweg.

De restauratie van het gebouw en inbouw van de woonzorglocatie wordt eind november 2019 afgerond. Naar verwachting ontvangt Het Sint Jozefpaviljoen in december 2019 de eerste bewoners.

Herbestemming
Het voormalig rooms-katholiek ziekenhuis en weeshuis transformeert tot de nieuwste woonzorglocatie van de woonzorgorganisatie Domus Magnus. De locatie is een erkend gemeentelijk monument en wordt voorzien van alle hedendaagse functionaliteiten. Het project wordt volgens de hoge kwaliteitsnormen van Domus Magnus in een bouwteam uitgevoerd tot een levensloopbestendige plek om te wonen met zorg.

Kleinschalig en monumentaal wonen
In totaal worden er 32 woonzorgappartementen gerealiseerd, verspreid over drie woonlagen. Daarnaast worden er gezamenlijke algemene ruimtes verwezenlijkt zoals een restaurant, woonkamer en een activiteitenruimte. De tuin is gelegen op het zuiden en is circa 2350 m2 groot. Met een royale opzet is de tuin, net als de binnenkant van het pand, volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Het terras ligt op dezelfde hoogte als het pand. Ook wordt er een eetbare tuin aangelegd. Deze tuin staat garant voor vruchten, kruiden en groenten die de kok en de bewoners zelf kweken.

Meer informatie
In totaal hebben we vijftien bestaande locaties door heel het land en, inclusief Het Sint Jozefpaviljoen, twee locaties in ontwikkeling. Heeft u belangstelling in het wonen op één van de woonzorglocaties? Neem contact op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.

Ga terug naar het overzicht