Poezen en soezen bij Huis ter Weegen

Poezen en soezen bij Huis ter Weegen

/Blogs

De rolstoelauto staat bij Huis ter Weegen en dat betekent: samen er op uit! Dit keer rijdt de auto naar het Kattendorp in Harfsen.

Mevrouw den Bruigom zit als een koningin zo mooi achterin de Domus Magnus-rolstoelauto. Samen met haar zus gaan we vanuit Huis ter Weegen richting het Kattendorp in Harfsen. Onderweg al prachtige kleuren en hier en daar staat nog wat maïs.

Aaibare katten
Het Kattendorp wordt bewoond door 190 (!) katten, die de verzorgster allemaal bij naam kent. Stuk voor stuk zijn het katten met een verleden dat maakt dat ze niet meer plaatsbaar zijn. In het Kattendorp ervaren ze een fijne oude dag. Als we het terrein op rijden slaan 190 paar ogen (hoewel.....sommigen hebben maar één oog) ons nieuwsgierig gade. We gaan de poort van één van de percelen door en meteen omringen de meest "aaibare" katten ons. Wat heerlijk: aandacht! Mevrouw den Bruigom zit in haar rolstoel, in het najaarszonnetje, te kijken naar alles wat om haar heen loopt en zich lekker wast of zomaar ligt te kronkelen. Hier en daar klinkt tevreden gespin, soms zelfs iets wat op een beetje knorren lijkt. Mevrouw heeft zelf altijd poezen gehad en reageert meteen op alle dieren rondom haar. Soms durft er eentje zelfs bij haar op schoot. Met verwondering kijkt ze er naar. Als de thee op de buitentafel gezet wordt checken de poezen meteen of er iets lekkers voor hen bij ligt. Helaas. Dan maar lekker door gaan met soezen... Voor ons geldt dat ook een beetje. Wat een oase van rust is het hier.

Ga terug naar het overzicht