Op stap met de Domus Magnus-rolstoelauto

Op stap met de Domus Magnus-rolstoelauto

/Blogs

De Domus Magnus-rolstoelauto staat weer voor de deur op Villa Molenenk en daar wordt gebruik van gemaakt!

Laatst ben ik samen met een bewoonster op stap geweest met de Domus Magnus-rolstoelauto. We gingen naar Gorssel. Daar heeft mevrouw als kind gewoond en zij wilde graag haar oude huis weer eens zien. Onlangs is ze er met iemand anders ook eens naar op zoek gegaan tijdens een autorit. Echter, ze hebben het tot grote frustratie van mevrouw, niet kunnen vinden. Gelukkig wist ik waar het was. En onder begeleiding van de inmiddels landelijk bekende hond Google, waar mevrouw steeds naar vraagt als ie niet mee is naar Villa Molenenk, hebben we tot grote vreugde van mevrouw het huis gevonden. Daarna zijn we naar het dorp gewandeld en hebben koffie gedronken in het museumcafé.

Het museumcafé
Het café is gesitueerd in het voormalige gemeentehuis waar de vader van mevrouw werkzaam was als 'Gemeente ontvanger'. We zijn gaan zitten vlakbij het raam waar hij altijd zat als hij aan het werk was.
Je kunt je bijna niet voorstellen wat dit voor mevrouw betekent. Ze was compleet in de wolken dat dit mogelijk was. We zijn daarna over de markt gewandeld waar we kaas voor de andere bewoners hebben uitgezocht en bloesems voor in de Villa hebben gekocht. En daarna moesten we natuurlijk nog wel even langs haar oude school wandelen. Het was een complete 'tour d'nostalgie'. Er kwamen heel veel herinneringen naar boven, dingen waar mevrouw lang niet meer aan had gedacht. Mooie herinneringen maar ook opeens een herinnering aan de oorlog die grote indruk heeft gemaakt. Dat we op de terugweg even een kort stukje zijn omgereden om langs haar oude Mulo te rijden hoefde echt niet van mevrouw, maar werd natuurlijk wel gewaardeerd. Een hele fijne bijzondere dag.

Namens Judith Röttjers, Coördinator Welzijn Villa Molenenk in Deventer

 

Ga terug naar het overzicht