Op pad met de rolstoelauto

Op pad met de rolstoelauto

/Blogs

Woonzorgcomplex Holland had een maand lang de Domus Magnus-auto tot haar beschikking. Dat betekent een maand lang mogelijkheden om er met de bewoners op uit te gaan.

Herinneringen ophalen in De Tafelberg
Aan het eind van de maand, vlak voordat de rolstoelauto naar een andere locatie van Domus Magnus zou gaan, vertrokken we met twee welzijnswerkers en twee bewoonsters naar Blaricum. Bij De Tafelberg streken we neer voor een kop koffie. Beide dames kenden deze locatie nog van vroeger; ze waren er regelmatig geweest. Ze haalden herinneringen op en genoten zichtbaar van het prachtige uitzicht over de heide.  Na de koffie had iedereen trek in een lunch. De dames bestelden een uitsmijter en een tosti die ze beiden heerlijk vonden. Dat het onze bewoonsters niet ontbreekt aan humor bleek toen één van hen opmerkte dat al het personeel in de bediening opvallend lang was. Toen de lunch werd geserveerd zei ze: ‘Zeg, worden jullie soms op lengte geselecteerd voordat jullie worden aangenomen?’

Wandelen over de hei
Toen iedereen verzadigd was, besloten we nog een rondje om de schaapskooi op de hei te wandelen. De schapen waren nergens te bekennen, maar wat was de hei prachtig om te zien. De sporen van de recente storm waren nog goed zichtbaar in de natuur. Hoewel we vandaag een regenachtige dag verwacht hadden, was het gelukkig nog droog. De sfeer was goed en de bewoners straalden. Wat fijn dat ze dit nog kunnen meemaken en dat ze er ook nog volop van kunnen genieten. Eén van de dames merkt tijdens de wandeling op: ‘Wat hebben we het toch goed.’ De tevredenheid die doorklinkt in deze woorden vind ik inspirerend. Op een verjaardagskaart zag ik eens de spreuk staan: ‘Het is geen kunst om ouder te worden, het is de kunst ervan te genieten.’ En terwijl de ouderdom toch echt met gebreken komt en alles niet meer zo gemakkelijk gaat als vroeger, lukt het deze bewoner om gelukkig te zijn met wat er nog wel is. Een goede les voor iedereen op deze geslaagde middag!

Jacomijn van Kempen, Welzijnsmedewerker locatie Holland in Baarn

Meer informatie over locatie Holland

Ga terug naar het overzicht