Op jacht met de bewoners van Huis Welgelegen

Op jacht met de bewoners van Huis Welgelegen

/Blogs

Een prachtige dag voor twee bewoners van locatie Huis Welgelegen.

Een maal per jaar is het stadje Bronckhorst en omgeving het decor voor de slipjacht van Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV). Op woensdag 15 maart, onder bijzonder goede weeromstandigheden, starten er in totaal 35 paarden met hun ruiters bij de Kapel van Bronckhorst. Een mooie dag om er met twee bewoners van Huis Welgelegen op uit te gaan.

Mevrouw Doorenbos en mevrouw Messerschmidt namen plaats op de eerste rang van het evenement. Vanaf het zonnige terras van het Wapen van Bronckhorst zagen de dames de paarden en de ruiters op nog geen meter afstand voorbij trekken. Fantastisch om te zien! “Wat een herrie maken die beesten zeg”, riep een van de dames. Waarop de andere dame reageert: “Ik vind het eigenlijk zielig, ik hou niet van jagen". Gelukkig worden er bij deze jacht geen dieren bejaagd of gedood en wordt er zeker niet geschoten, tot grote opluchting van de bewoners van Huis Welgelegen. Tijdens deze jacht volgen de honden, een meute van veertig stuks, een vooraf uitgelegd spoor. Nadat de dames hiervan op de hoogte waren konden zij met een gerust hart genieten van de mooie pakken van de ruiters. Die pakken waren namelijk prachtig, aldus de dames.

Na de jachttaferelen zijn we bij de dochter van mevrouw Messerschmidt op de thee geweest en hebben de dames rustig hun avonturen van de dag kunnen vertellen. Een heerlijke middag die voor herhaling vatbaar is! 

Ga terug naar het overzicht