Onderweg met de Domus Magnus auto

Onderweg met de Domus Magnus auto

/Blogs

Domus Magnus beschikt sinds 1 april over een tweede rolstoelauto. De auto's rouleren tussen de 12 locaties. Afgelopen maand had locatie Huis Welgelegen de Domus Magnus auto ter beschikking.

Heel fijn dat we de Domus Magnus auto voor de deur hebben staan. Echt een meerwaarde! Onlangs hebben mijn collega Samantha en ik met twee bewoners een rondrit gemaakt door de omgeving. We reden via Eefde, Gorssel naar Deventer. "Moet je nou toch eens zien, wat een prachtige bloesems!". De dames werden zich bewust van het prachtige voorjaar. De akkers zijn omgeploegd, de koeien staan in de wei, het jonge groen komt weer aan de bomen. Kortom, het is Lente. In Deventer verbazen de bewoners zich:  "Wat is het hier mooi en groot geworden! Moet je eens kijken wat een aparte gebouwen". Het was een feestje om deze dames rond te rijden.

Onderweg vraag ik aan één van de bewoners of ze het leuk vindt even naar haar dochter te gaan. Mevrouw: "Dat weet ik niet". Echter weet mevrouw niet dat haar dochter had gezegd dat ze het enorm zou waarderen als wij met haar moeder langs zouden komen. Dus zijn we naar Zutphen gereden om naar de dochter van mevrouw te gaan. Het was vertederend om te zien hoe mevrouw reageerde. De dochter liet haar moeder de tuin zien, daar zat Dikkop de kat te wachten op een aai over de bol. Dikkop is een kater op leeftijd waar mevrouw verscheidene keren op heeft gepast. Mevrouw was enthousiast toen ze het boekenkastje van haar zelf bij haar dochter zag staan. Een kastje die mevrouw langgeleden van haar eerste loon had gekocht. In het kastje stond het theeservies van grootmoeder die ze had verzameld, door de punten te sparen van Zijlstra. Ook de werkkamer werd bekeken. Mevrouw zag het bekende bureau en zei: "Wat geweldig dat ik het bureau hier bij jou zie staan". Dit bureau heeft zij haar dochter een paar jaar geleden geschonken. Zo viel mevrouw van de ene verbazing in de andere. We hebben met z'n allen gezellig koffie gedronken. Na afloop zeiden beide dames dat ze een geweldige dag hadden gehad!

Femmie Vinke, activiteitenbegeleider
Huis Welgelegen

   

Ga terug naar het overzicht