Nooit te oud voor een feestje!

Nooit te oud voor een feestje!

/Blogs

Onlangs hebben alle bewoners hun schoen gezet. Het zag er enorm gezellig uit vanmorgen toen ik binnenkwam. Alle schoenen op de gang voor de deuren van de appartementen, met een pakje erin.

Ook dit jaar kwam de goedheiligman op 5 december voor het Sinterklaasfeest. Voor elke bewoner werd er een passend cadeautje met dito gedicht verzorgd door onze medewerkers. En de Sint en zijn Pieten kennen onze bewoners goed, wat elk jaar weer voor een levendige dynamiek zorgt. Natuurlijk met empathie, maar ook met scherpe opmerkingen en veel gelach. Een onbezorgd ouderwets gezellige middag waarin de warme chocolademelk, pepernoten, marsepein en kruidnoten niet ontbreken. Na vertrek van Sinterklaas en zijn gevolg wordt de middag in het verzorgingshuis in stijl afgesloten met erwtensoep en roggebrood met spek.

Geur, smaak en sfeer
Na het Sinterklaasfeest wordt het verzorgingshuis, door bewoners en medewerkers, in Kerstsfeer gebracht. Om in de kerstsfeer te komen gaan een aantal bewoners naar de sfeervolle kerstshow van de bloemenwinkel, die praktisch bij ons om de hoek zit. Het huis wordt gehuld in kerstversiering en guirlandes met lichtjes.  En de kerstbomen worden opgetuigd, échte natuurlijk, want alleen al de geur van het dennengroen zorgt ervoor dat bewoners zich in de Kersttijd weten. Zoals één van onze bewoners het omschreef; 'De typische geur, smaak en sfeer van december, die wil je toch niet verruilen voor een kunstboom!' Natuurlijk staat er ook dit jaar weer een speciale kerstvoorstelling op het programma: Het gezellige kerstdiner voor bewoners en hun familie, waarbij een koor het diner muzikaal zal omlijsten. En zijn er allerlei activiteiten die passend zijn voor de tijd van het jaar. Met de Kerstdagen krijgen alle medewerkers bijvoorbeeld een presentje dat door de bewoners, tijdens de creatieve activiteit,  zelf is gemaakt. En voor die tijd hebben de medewerkers al hun kerstpakket in ontvangst mogen nemen.

Kniepertjes
En hebben we de Kerstdagen gevierd, dan worden er op oudejaarsdag kniepertjes gebakken. We hebben een aantal jaren geleden de traditie van het zelf bakken van oliebollen en appelflappen in de ban gedaan; hoewel het wel naar oudejaarsavond rook (of stònk, daar liepen de meningen over uiteen). Wat het ‘m deed was dat bewoners zich eigenlijk niet in de buurt waagden, vanwege de kou door de openstaande ramen.  En met het bakken van kniepertjes met een kniepertjesijzer blijft het warm in de keuken. Een heerlijke geur verspreidt zich door het huis en het is een gezellig gebeuren in de keuken allemaal rond de tafel, waar de kniepers gebakken en gerold worden. En nadat de slagroom in de rolletjes gespoten is, moét er veel voorgeproefd worden. Laat dat maar aan de bewoners over.  

Wij zien uit naar de feestdagen! Woonzorglocatie Huis Welgelegen wenst ook u allen een mooie decembermaand toe; met de juiste geur, smaak en sfeer!

Jessica van Min, welzijn en activiteiten Huis Welgelegen

Wilt u een rondleiding bij Huis Welgelegen? Belt u dan met locatiemanager Sanne Muurling op telefoonnummer 06-48350139.

Ga terug naar het overzicht