Nieuwe naam woonzorglocatie aan de Herengracht: 'Het Hendrickszhuys'

Nieuwe naam woonzorglocatie aan de Herengracht: 'Het Hendrickszhuys'

/Nieuws

Afgelopen jaar maakte woonzorgzorgorganisatie Domus Magnus bekend uit te gaan breiden met een tweede locatie in het centrum van Amsterdam. Om een originele eigen benaming aan de nieuwe locatie te geven is er een prijsvraag uitgeschreven onder de 500 medewerkers. De locatie aan de Herengracht krijgt de naam: Het Hendrickszhuys.

Opening
De eerste bewoners kunnen naar verwachting begin 2018 aan de Herengracht komen wonen. Er worden in totaal 28 woonzorgappartementen gebouwd. Daarnaast worden er meerdere algemene ruimtes gerealiseerd zoals een restaurant en een activiteitenruimte. In de royale tuin van ruim 500 m2 staat het oudste koetshuis van Amsterdam, welke gerestaureerd zal worden en dienst gaat doen als extra activiteitenruimte.

Ligging
Het monumentale pand ligt tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat, vlakbij het Koningsplein en het Spui. De toekomstige grachtengordel bewoners omringen zich door historie, cultuur en gastronomie. Het gebouw wordt volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. De appartementen zijn allen voorzien van een persoonlijke alarminstallatie waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Open dag
Op vrijdag 8 september 2017 opent Het Hendrickszhuys haar deuren voor geïnteresseerden. Tijdens deze open dag ziet u het prachtige gebouw en de gerenoveerde woonzorgappartementen. Bovendien kunt u zich inschrijven op het appartement van uw voorkeur. Aanmelden voor de open dag stellen wij op prijs via info@domusmagnus.com.

Ga terug naar het overzicht