Naar de markt met de bewoners van Huis Welgelegen

Naar de markt met de bewoners van Huis Welgelegen

/Blogs

Na het succes van vorig jaar beschikt Domus Magnus sinds dit jaar over een tweede rolstoelauto. De auto's rouleren maandelijks tussen de locaties. De woonzorglocaties in Warnsveld delen de auto voor leuke uitstapjes, even naar de stad voor een ijsje en om de wensen van bewoners in vervulling te brengen. Afgelopen week bezochten twee bewoners de markt in Zutphen.

Op pad
De bewoners van Huis Welgelegen gaan graag naar de markt. Heerlijk struinen en mensen kijken. Door de rolstoelauto is het voor de activiteitenbegeleiders makkelijk om de bewoners mee op pad mee te nemen. 'Het is welkome onderbreking van de dagelijkse activiteiten met de andere bewoners. Er is persoonlijke aandacht en tijd voor een gesprek', aldus activiteitenbegeleidster Femmie. Mevrouw W. vertelt: 'Vroeger genoot ik al van alle verse waren op de markt en kocht ik  producten om lekker te koken, nu geniet ik vooral van het uitstapje zelf. '

Warenmarkt
In Zutphen is er maar liefst drie maal per week een warenmarkt waarvan twee in het centrum worden georganiseerd. Ambachtelijke producten, mooie stoffen en prachtige bloemen wisselen elkaar af. De dames stappen behoorlijk door om de hele markt te kunnen zien maar halverwege is een rustmoment gewenst. In een prachtig monumentaal pand is het oudste koffiehuis van Nederland, 't Volkshuis, gevestigd. Dit koffiehuis opende in 1889 haar deuren en is het enige nog overgebleven alcoholvrije koffiehuis van Nederland. Daar bestellen zij een cappuccino met appeltaart en slagroom.

Net zoals thuis
Het welzijn van de bewoners is minstens zo belangrijk als een mooie woonomgeving, gezonde voeding en de dagelijkse zorg.  Naast de uitstapjes prikkelen wij hen deel te nemen aan lezingen, concerten en gezelschapspellen. Samen creëren wij zo een thuis waar de bewoners zich comfortabel voelen.

 

 

Ga terug naar het overzicht