Na 2,5 maand eindelijk weer op bezoek bij moeder

Na 2,5 maand eindelijk weer op bezoek bij moeder

/Blogs

AMSTERDAM – Het was een speciale Moederdag voor de bewoners en hun dierbaren van woonzorglocatie Het Hendrickszhuys aan de Herengracht. Dankzij de ‘Kom op visite-kar' was het na tweeënhalve maand mogelijk om op bezoek te gaan bij moeder of oma. Dat leverde zowel emotionele als mooie momenten op in deze roerige periode waarin de verzorgingshuizen gesloten zijn voor bezoek.

Lach van oor tot oor

Het Hendrickszhuys beschikt sinds afgelopen weekend over een ‘Kom op visite-kar'. Deze handige uitvinding maakt het tijdens de coronacrisis mogelijk om op een veilige manier bezoekers toe te staan. Dit vergt wel wat planning en organisatie van het welzijnsteam op de woonzorglocatie. Er is daarom een schema en tijdsplanning opgesteld om het bezoek in goede banen te leiden. De coördinator welzijn van Het Hendrickszhuys vertelt: “De bezoeker stapt bij de zijingang van de locatie de kar in en wij halen intussen de desbetreffende bewoner op. Het weerzien tussen de familieleden is vooral in het begin erg emotioneel. Maar dit verandert al snel in dankbaarheid. Een bewoonster had een glimlach van oor tot oor nadat zij haar zoon eindelijk weer kon zien”. In de kar ligt een instructie hoe de binnenkant gedesinfecteerd dient te worden voor het volgende bezoek.

Intekenen voor bezoek

Tijdens Moederdag hebben in totaal zes bewoonsters bezoek ontvangen van hun kinderen of kleinkinderen. Het team op locatie heeft kunnen oefenen en weet inmiddels goed hoe de kar werkt. Nu zijn de overige bewoners aan de beurt, de intekenlijst voor hun familieleden is inmiddels geopend. Het Hendrickszhuys is één van de zestien locaties van landelijke woonzorgorganisatie Domus Magnus. Ouderen wonen hier zelfstandig in een van de 28 appartementen, inclusief de aanwezigheid van 24-uurszorg, een eigen behandelteam, maaltijdvoorziening door een (chef-)kok en een welzijnsprogramma. De zorg wordt geleverd met eigen personeel.

 

Ga terug naar het overzicht