Music for the millions: Jong talent door oud (h)erkend

Music for the millions: Jong talent door oud (h)erkend

/Blogs

Elke vrijdag- of zondagmiddag is er op een van de locatie van Domus Magnus een concert.

Bij alle huizen van Domus Magnus is er elke vrijdagmiddag een concert. Het aanbod is heel afwisselend. De ene keer klassiek piano, dan weer wereldmuziek met accordeon, viool en zang. Of een middag met Franse chansons. Sommige musici komen elk jaar een paar keer, dat zijn goede huisvrienden geworden. En regelmatig ‘proberen’ we iets nieuws. De concerten vinden gewoon in de huiskamer plaats, alle bewoners om de tafel, en vaak een aantal vaste bezoekers erbij. Het is altijd heel gezellig!

De muzikant
Natuurlijk is het heel belangrijk dat de muziek goed klinkt. Maar minstens zo belangrijk in Huis Welgelegen is de muzikant. Wij vragen altijd of de musici willen vertellen over hun passie voor muziek, en of ze hun muziekkeuze willen toelichten. Het enthousiasme waarmee wordt verteld komt duidelijk over bij de bewoners. De bewoners vragen vaak van alles, dan ontstaat er een leuke interactie. Het valt me op dat zeker bij jongere musici de bewoners veel willen weten.

Jong talent
Al eerder dit jaar hadden we een concert door Jorn Quirijnen, een jongen van net 17 die geweldig piano speelt. Hij vertelde toen dat hij naar St. Petersburg zou gaan voor een schoolstage. Vorige week was hij weer bij ons om een concert te geven. Natuurlijk vroeg iedereen naar zijn stage. Hij had zo veel meegemaakt en wist daar zo leuk over te vertellen! Het was hem vooral opgevallen dat kinderen enorm gestimuleerd worden om klassieke muziek te maken. Hij vertelde ook over zijn droom: later iets gaan doen waardoor in Nederland kinderen ook meer gestimuleerd worden om muziek te maken.

Mooiere wereld
Het was wederom een middag met een gouden randje. Een bewoner van ons sloot het mooi af met te zeggen hoeveel respect hij heeft voor deze jonge muzikant. Het geeft hem hoop dat er in deze tijd, waarin zoveel nare dingen gebeuren, een jong iemand is die de wereld weer mooier wil maken. En daar heb ik dan eigenlijk niets meer aan toe te voegen, alleen de vraag of de jonge muzikant nog een keer terug wil komen. Niet alleen omdat hij zo enthousiast vertelt maar ook omdat hij zo prachtig piano speelt.

Joosje van Dam, Hoofd welzijn Huis Welgelegen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de andere activiteiten van de locaties van Domus Magnus? Klik dan hier.

 

Ga terug naar het overzicht