Locatie Holland bezoekt Hermitage in Amsterdam

Locatie Holland bezoekt Hermitage in Amsterdam

/Blogs

Alle bewoners van zorginstelling Holland vullen ieder jaar met kerst een wenskaart in. Bijzondere, maar ook bescheiden wensen worden het jaar erop in vervulling gebracht.

Oogappels van de tsaren
Een bewoonster had de wens om een bezoek te brengen aan een museum. Het was een mooie zonnige dag voor een ritje met de auto naar Amsterdam voor een bezoek aan museum de Hermitage. In het museum is de tentoonstelling 'Hollandse Meesters uit de Hermitage Oogappels van de tsaren ' te bewonderen. De Hermitage in Amsterdam heeft voor deze expositie vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland gehaald. Voor het eerst in 250 jaar zijn de schilderijen weer even 'thuis'.

Onder de indruk
We mochten gebruik maken van de parkeerplaats op het terrein van de Hermitage zelf waar ook een rolstoel gereed stond. De bewoonster was vooral onder de indruk van de portretten van Rembrandt vanwege het geschilderde licht dat zo mooi zichtbaar is op de schilderijen van zijn werken.

Lunchstop
Onderweg terug naar Baarn hebben we een lunchstop gemaakt bij restaurant de Tafelberg, prachtig gelegen aan de hei in Blaricum. We kijken terug op een mooie dag!

Namens Karen de Groot | Welzijnsmedewerker locatie Holland in Baarn.

Ga terug naar het overzicht