Locatie De Sterreschans steunt project in Tanzania

Locatie De Sterreschans steunt project in Tanzania

/Blogs

Op 31 januari 2018 kwamen er twee leerlingen van het Dominicus College uit Nijmegen bij de bewoners van De Sterreschans op bezoek. Isa Rutten en Evie Haze gaan zich samen met Stichting Global Exploration inzetten voor een project in Tanzania en kwamen hierover vertellen.

Deze stichting deelt de kennis en ervaring van alle deelnemende scholen en bundelt deze om op die manier interculturele programma’s voor scholen haalbaar te maken. Leerlingen maken kennis met andere culturen en denkwijzen, ze leggen contacten met leeftijdsgenoten en werken samen aan de uitwerking van uiteenlopende projecten.

Aankomende zomer reizen er 32 leerlingen, waaronder Isa en Evie, naar Tanzania om daar vier scholen te bezoeken. De leerlingen zetten zich in voor onder andere een bassischool midden in het Masaï-gebied waar veel te weinig klaslokalen zijn. Tweehonderd kinderen volgen de lessen in slechts vier beschikbare klaslokalen en het leerlingenaantal groeit ieder jaar. Samen met de leerlingen van het Dominicus College wil de omliggende gemeenschap een teacher house bouwen. De leerlingen verzamelen zelf fondsen en steken de handen uit de mouwen. Zo zorgen zij er op die manier voor dat de wereld een beetje mooier wordt. Een deel van het sponsorgeld wordt gebruikt voor het mogelijk maken van het project: de interculturele stage. Het overige deel wordt besteed aan de projecten in Tanzania.

Tijdens en na de presentatie van de twee meiden was er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Het is mooi om de interactie tussen jong en oud te zien. Dit soort projecten roept herkenning en herinneringen op, dat is fantastisch om te horen. Wij wilden graag het project in Tanzania steunen. Daarom werd er een cheque overhandigt aan Isa en Evie. Vol oprechte verbazing namen Evie en Isa de cheque in ontvangst. Na een welgemeend compliment van een bewoonster die vroeger lange tijd in het onderwijs gewerkt heeft, liep de informatieve middag ten einde. De bewoners hebben genoten van de jonge presentatoren die vol enthousiasme hun verhaal vertelden. Isa en Evie hebben beloofd om na de zomer terug te komen om over hun ervaringen in Tanzania te komen vertellen.Daniëlle Beckers, coördinator welzijn De Sterreschans in Nijmegen.

Klik hier voor meer informatie over De Sterreschans

Ga terug naar het overzicht