Leeftijd speelt geen rol bij Villa Walgaerde

Leeftijd speelt geen rol bij Villa Walgaerde

/Blogs

Locatie Villa Walgaerde in Hilversum beschikt over een aantal betrokken vrijwilligers. Elke vrijwilliger brengt zijn eigen kwaliteiten en talent mee in de omgang naar onze bewoners. Regelmatig komen er mooie gesprekken los en gebeuren er bijzondere dingen!

Onze vrijwilliger mevrouw A. komt een keer per week naar Villa Walgaerde om te assisteren bij de bewegingsactiviteit. Haar enthousiasme is overweldigend en ze neemt de bewoners hierin gemakkelijk mee. Mevrouw A. heeft een kleindochter en zij gaat geregeld mee naar Villa Walgaerde. De kleindochter heeft het enthousiasme niet van een vreemde en zit graag tussen de bewoners. Omdat niet alle bewoners meedoen met de bewegingsactiviteit, praat de kleindochter ondertussen met de bewoners. Samen met mevrouw de Vries praten zij over de dagelijkse dingen. Mevrouw de Vries kijkt graag naar de vogels die buiten van het voer eten.

Raadsel
Mevrouw de Vries geeft de kleindochter een raadsel: ‘Hoe komt het dat vogels niet nat worden als het regent?’ De kleindochter heeft geen idee. Maar mevrouw de Vries geeft zich niet snel gewonnen en geeft aan dat ze het maar aan haar leraar moet vragen. Dat belooft de kleindochter. Als ze de week daarop weer langs komt gaat ze direct naar mevrouw De Vries. Ze heeft een prachtige tekening van een vogel voor haar gemaakt. Ze geeft de tekening en vertelt daarbij dat de vogels vet hebben op hun veren waardoor de veren waterafstotend zijn. Vandaar dat de vogels niet heel nat worden. Samen kletsen ze nog wat na over vogels. Tijdens zo’n bijzonder moment maakt leeftijd geen verschil.

Welkom bij Villa Walgaerde
Om onze bewoners de aandacht te geven die ze verdienen, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Bent u die vrijwilliger die het leuk vindt om iets voor een ander te betekenen? Neem dan graag contact op met coördinator welzijn via r.steunenberg@domusmagnus.com. Villa Walgaerde in Hilversum biedt wonen in een huiselijke omgeving met persoonlijke zorg en een uitgebreid welzijnsaanbod. Neem voor meer informatie contact op via 085-0645910 of info@domusmagnus.com.

Ga terug naar het overzicht