Thema kunst en cultuur centraal op De Sterreschans

Thema kunst en cultuur centraal op De Sterreschans

/Blogs

Op woonzorglocatie De Sterreschans worden volop verschillende activiteiten georganiseerd voor de bewoners. Hier is het welzijnsteam doorgaans druk mee bezig. Zij zorgen dat er verschillende thema’s en onderwerpen aan bod komen die in de smaak vallen bij de bewoners. Zo hielden zij zich de afgelopen periode bezig met het thema kunst en cultuur.

Namaak kunstwerk

Het thema kunst en cultuur is geliefd bij de bewoners van De SterreschansBinnen het thema is er een lezing georganiseerd, maakte een groep bewoners en begeleiders een uitstapje naar het Kroller Muller museum en zijn ze in de huid gekropen van Vincent van Gogh. Het was heel leuk om naast het zien van zijn kunstwerken en het aanhoren van de biografie, ook zelf aan de slag te gaan. Zo werden de schilderijen van van Gogh ijverig nagemaakt door de bewoners.

Thema liefde

Maar kunst en cultuur gaat verder dan Vincent van Gogh. In de maand februari staat de liefde centraal. Ook binnen dit thema luisterden bewoners geïnteresseerd naar een lezing over de liefde. Daarnaast werd de creatieve kant ingezet bij het maken van bloemstukken in de vorm van een hart. Aan lekkernijen ontbrak het tijdens dit thema ook niet: op de foto ziet u de bijpassende koekjes die nét uit de oven kwamen.

Ga terug naar het overzicht