Koetshuys Erica heeft plek voor nieuwe vrijwilligers

Koetshuys Erica heeft plek voor nieuwe vrijwilligers

/Blogs

Woonzorglocatie Koetshuys Erica is op zoek naar extra handjes van vrijwilligers die het team in Hilversum komen versterken. Samen met de bewoners een spel spelen, lekker naar buiten of gewoon een fijn gesprek voeren.

Maak het verschil als vrijwilliger

Samen tuinieren, samen genieten van een klassiek concert of gewoon lekker met elkaar kletsen met een kopje koffie. En dat geheel belangeloos. Het zijn de vrijwilligers van Domus Magnus die zich hiervoor inzetten en hun tijd schenken aan de medemens. De vrijwilligers zijn er voor de enorm dankbare bewoners en bezorgen hen fijne, waardevolle momenten. Woonzorglocatie Koetshuys Erica in Hilversum is op dit moment hard op zoek naar zulke versterking.

Wandelmaatje gezocht

Het hele jaar door zorgen vrijwilligers voor extra helpende handen bij activiteiten, bijzondere gelegenheden of uitstapjes. Er zijn verschillende soorten werkzaamheden en vrijwilligersrollen. Koetshuys Erica is bijvoorbeeld op zoek naar wandelvrijwilligers. Voor bewoners is het fijn als ze regelmatig een wandelingetje kunnen maken in de mooie tuin. Met een wandelmaatje is de stap naar buiten een stuk makkelijker en leuker om te maken. 

Duofiets en digifiets

Is fietsen meer je ding? De bewoners fietsen zowel buiten als binnen, en kunnen ook daar ondersteuning bij gebruiken. Met de duofiets is het heerlijk om samen een tochtje te maken. En als het weer niet meezit, verhuizen we naar binnen waar de digifiets staat. Met de digifiets zit je achter een beeldscherm met trappers en kan er overal gefietst worden. Van stedentripjes in Rome tot safaritochten tussen de wilde dieren. Er kan er zelfs door geboorte-/ woonplaatsen gereden worden, wat mooie herinneringen ophaalt.

Hechte, persoonlijke band

Het persoonlijke contact tussen de vrijwilliger en de bewoner is bijzonder. Gaandeweg leren de vrijwilliger en de bewoner elkaar steeds beter kennen. Dat is precies de reden waarom vrijwilligster Corrie dit werk al 3,5 jaar doet: “Ik begon hiermee om lekker buitenshuis bezig te zijn en met mensen in contact te komen. Intussen kennen de bewoners en ik elkaar zo goed, dat ze hun levensverhalen met me delen. Het gevoel dat ik iets voor deze groep kan betekenen, geeft mij veel voldoening.” 

Vrijwilliger zijn bij Koetshuys Erica

Er zijn gemiddeld 7 vrijwilligers werkzaam in het Koetshuys. De meeste vrijwilligers komen een vast dagdeel per week, maar in overleg zijn andere afspraken mogelijk. Domus Magnus zorgt ervoor dat vrijwilligers overal bij betrokken worden. Dit geldt voor leuke uitjes en etentjes, maar ook voor scholing of workshops. 

Meer info of interesse?

Mail activiteitencoördinator Wennie Thijs o.v.v. ’Vrijwilliger’ naar w.thijs@domusmagnus.com.

Ga terug naar het overzicht