Knuffelconcert op Werelddierendag voor bewoners van De Magistraat

Knuffelconcert op Werelddierendag voor bewoners van De Magistraat

/Blogs

Op donderdag 4 oktober 2018 was het Werelddierendag en daar werd op woonzorglocatie De Magistraat in Rotterdam op een bijzondere manier bij stilgestaan: een Knuffelconcert.

Tijdens het concert genoten de bewoners van klassieke pianomuziek en zang, terwijl er een kat bij hen op schoot lag of ze een hond konden aanhalen. Sommige bewoners hebben vroeger jarenlang een huisdier gehad en genoten zichtbaar van de aanwezigheid van de katten, honden en roze parkiet Nala.

Muzikale beestenboel
Tijdens het concert werden er door mezzosopraan Merel Huizinga allerlei liedjes gezongen met dieren in de hoofdrol. Deze werden begeleid door pianospel op de vleugel van De Magistraat. Af en toe werd er zelfs enthousiast meegezongen, bijvoorbeeld met ‘De kat van ome Willem is op reis geweest’.
Kattentrainster Sabine van der Helm had ook een heuse beroemdheid meegenomen; kat Abatutu uit de film ‘De Wilde Stad’. Deze had gelukkig geen last van sterallures en heeft een heleboel kopjes aan de bewoners uitgedeeld. Net als de bewoners, leken ook de dieren te genieten van de muziek en alle aandacht en knuffels over en weer.

Huiskamerconcerten en huisdieren
Gelukkig blijft het voor de bewoners van De Magistraat niet bij dit ene knuffelconcert. Huisdieren mogen gewoon mee verhuizen naar onze woonzorglocaties en wekelijks is een klassiek huiskamerconcert vast onderdeel van de activiteitenkalender. Zie daarvoor onze locatiefilm.

Voor meer informatie over het wonen bij De Magistraat neemt u contact met ons op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.

          

Ga terug naar het overzicht