Klein Engelenburg sponsort Kim-Li: een geleidepup met hoge aaibaarheidsfactor

Klein Engelenburg sponsort Kim-Li: een geleidepup met hoge aaibaarheidsfactor

/Blogs

Klein Engelenburg doneert jaarlijks geld aan doelen die dichtbij de bewoners staan. Zo gaat er een bedrag naar dierenpark ’t Goor in Brummen: een park waar hertjes, konijnen en een kangoeroe ronddartelen en onze bewoners regelmatig te vinden zijn. Nu heeft de locatie een wel heel bijzonder sponsordoel uitgekozen: KNGF geleidepup Kim-Li.

Een hondenleven

Dikwijls lopen er twee hondjes door de gangen op Klein Engelenburg. Het zijn Loetje en Banjo, de twee boomertjes van locatiemanager Marga. Naar hartenlust kruipen ze onder de tafel om daar ‘toevallig’ gevallen ham, ei, koek en stukjes brood op te eten. De bewoners genieten ervan. De spontaniteit, de hoge aaibaarheidsfactor, de liefde die je aan zo’n dier kunt geven en ontvangen. Ook gasten zijn blij verrast als ze de hondjes zien. Het is dan ook vaak met onderzoek aangetoond dat dieren een positief effect kunnen hebben op de gemoedstoestand van oudere mensen.

Een helpend handje voor mensen met een beperking

Even geleden was er bij Klein Engelenburg weer een hondje, maar dan van een totaal ander kaliber. Een KNGF-pup van zeven weken, Kim-Li, samen met een ambassadeur van de stichtingKim-Li was te gast in het kader van de sponsoring van de opleiding voor een periode van twee jaar. Klein, speels en onderzoekend zette zij haar eerste stappen in de buitenwereld. Inmiddels woont zij bij een pleeggezin en krijgt ze een intensieve training om mogelijk een geleidehond te worden. Wanneer haar dit lukt, is ze bereid om mensen met een beperking meer steun en zelfstandigheid te geven. Mensen met een gezichtsbeperking, autisme of PTSS. Of mensen met dementie, want ook daar wordt nu onderzoek naar gedaan, en is voor onze doelgroep natuurlijk ontzettend interessant. De bewoners van Klein Engelenburg hopen dat Kim-Li na haar opleiding - en een maatje groter - nog eens onze locatie aandoet.

 
Foto: Kim-Li

Ga terug naar het overzicht