Jong ontmoet Oud op de Bussumse Montessorischool

Jong ontmoet Oud op de Bussumse Montessorischool

/Blogs

Op 20 april gingen Mevrouw van den IJssel en Mevrouw Siekman samen met Hoofd Welzijn Marloes Migchelsen op bezoek bij de school in Bussum. Wij werden warm onthaald door Ellen Koops. Na een kop thee en een rondleiding door de school mochten wij een les bijwonen in de eerste kleuterklas.

Enige tijd geleden is locatie Slingerbosch een samenwerkingsverband aangegaan met de Bussumse Montessorischool in het kader van Jong Ontmoet Oud. Wij zijn voornemens om elkaar maandelijks over en weer te bezoeken en met elkaar activiteiten te ondernemen en te praten over leukeonderwerpen voor jong en oud. Onlangs heeft directrice Ellen Koops met een aantal leerlingen een lezing over Slingerbosch tijdens de Tweede Wereldoorlog bij ons bijgewoond wat de leerlingen erg interessant en spannend vonden. Op 20 april gingen Mevrouw van den IJssel en Mevrouw Siekman samen met Hoofd Welzijn Marloes Migchelsen op bezoek bij de school in Bussum.Wij werden warm onthaald door Ellen Koops.Na een kop thee en een rondleiding door de school mochten wij een les bijwonen in de eerstekleuterklas. De leerlingen hadden mooie prinsessen-tekeningen gemaakt en wij kregen van een van de leerlingen uitleg over de ontwikkeling van kikkerdril naar een kikker.

Daarna gingen we een kijkje nemen bij de tweede kleuterklas. Wij vielen met onze neus in de boter, want er was een meisje jarig. Met een mooi versierde muts liep zij met haar vriendinnetjes door de school. De dames kregen een bonbon aangeboden nadat zij hun naam op de verjaardagskaart hadden geschreven en daarna werd er een liedje gezongen en een dansje gedaan. Na het bezoek aan de school zijn we met de domus-auto naar de ijssalon in Blaricum gereden waar wij met elkaar ter afsluiting nog een ijsje hebben gegeten.Het was een erg gezellige en geslaagde ochtend!

 

Ga terug naar het overzicht