Jong ontmoet oud bij locatie Huis ter Weegen

Jong ontmoet oud bij locatie Huis ter Weegen

/Blogs

Kinderen van de 5e klas (groep 7) van de vrije school de Zonnewende komen maandelijks in groepjes op bezoek op Huis ter Weegen.

Iedere keer wordt er een ander thema voorbereid en dit levert  bijzondere en vaak ook ontroerende ontmoetingen op waarvan wij u hier verslag doen.
Het verslag van vorige week woensdag is dit keer geschreven door Naomi Vrendenbarg. Naomi is onze stagiaire van de activiteitenbegeleiding en wilde wel een keer de uitdaging aangaan om een stukje te schrijven:

Dit keer kwamen er drie kinderen, allemaal meisjes,  en een docent muziek maken. Voordat ze binnen kwamen hoorden we ze nog zeggen 'ik vind het nu wel steeds spannender worden''. Ze waren allemaal wel een beetje zenuwachtig. De bewoners zaten geduldig toe te kijken terwijl zij zich voorbereidden. 'Eerst even inspelen, als dat kan'. We moesten dus nog even wachten maar daarna kwamen ze met een mooi concert. De drie meiden speelden op de viool met begeleiding de gitaar of de piano. Iedereen zat dan ook aandachtig te luisteren. De kinderen giechelden een beetje maar tijdens het spelen was dat wel anders. Ze hadden een goede concentratie en speelden prachtige stukken op de viool. Ter afwisseling hadden ze verschillende stukken muziek voorbereid en de meiden hadden ook nog een stukje solo gedaan.
De docent had ook het boek 'als je nog kunt zingen, zing dan mee' meegenomen, de kinderen kende de tekst niet maar gingen uit eigen initiatief bij de piano staan om mee te zingen. Wat erg leuk was om te zien, was dat de bewoners ook allemaal mee begonnen te zingen. Ze kenden alle liedjes. Dat was erg gezellig en zorgde voor een leuke sfeer. Als afsluiting speelde ze met z'n allen nog een mooi stukje.

'Als je eenmaal bezig bent, viel het allemaal wel mee', hoorde ik de meisjes nog zeggen. Ze hadden het erg leuk gehad en de bewoners genoten ook.  Wij gaven ze nog een applaus en daarna vertrokken ze tevreden.

  

Meer informatie over locatie Huis ter Weegen

 

Ga terug naar het overzicht