Jong en oud, een mooie combinatie

Jong en oud, een mooie combinatie

/Blogs

Elke dag vinden waardevolle ontmoetingen, tussen jong en oud, plaats bij locatie Klein Engelenburg.

Woonzorglocatie Klein Engelenburg
Klein Engelenburg heeft een rijke historie, het gebouw diende van 1948 tot 2002 als een kindertehuis. Nu is het een woonzorgorganisatie waar bewoners plezierig en comfortabel kunnen leven als zij een dagje ouder worden; de gemiddelde leeftijd bij Klein Engelenburg is 86 jaar. En ondanks hun prachtige hoge leeftijd, genieten de bewoners wanneer er jongeren of kinderen over de vloer komen. Regelmatig komen Brummense schoolkinderen pannenkoeken bakken, kerstliederen zingen, kerstbakjes maken of de Palm Pasen optocht lopen. Zowel op de kinderen als de oudere bewoners hebben deze bezoekjes een positief effect. De kinderen leren respect te hebben voor mensen die ouder zijn, ze leren rekening te houden met anderen. Zelf geniet ik ook van deze bezoekjes, die een kleine moeite zijn om te organiseren. Het is een mooie activiteit met alleen maar blije gezichten.

Nooit saai
En dan de wat oudere jeugd, ook zij zijn goed vertegenwoordigd op Klein Engelenburg, we hebben namelijk diverse stagiaire collega's in de zorg, activiteiten begeleiding en huishouding. Elk op hun eigen manier bezig met het verzorgen van de bewoners. Hierbij een citaat van een stagiaire: “De bewoners zijn vaak met hele kleine dingen al blij te maken; bijvoorbeeld door buiten een rondje met hen te lopen. En ook voor mij als stagiaire geeft het voldoening, omdat je weet dat je goed en nuttig werk verricht. Er valt bij Klein Engelenburg altijd wat te beleven, waardoor het nooit saai is. De bewoners hebben soms ook de leukste verhalen."

Waardevolle ontmoetingen
Weer een andere groep jongeren tussen de vijftien en twintig jaar verzorgen elke avond tijdens het diner de ‘restaurantdienst’. Buiten taken als tafel dekken en de afwas verzorgen, zijn zij ook gastvrouw / heer aan tafel. Zij serveren het eten uit en eten mee met de bewoners die moeite hebben om zelfstandig aan tafel te eten. De meest bijzondere gesprekken worden dan gevoerd; de jeugd vertelt over uitgaan, mobieltjes, verhalen van school en de ouderen vertellen aan hen weer verhalen over vroeger, normen en waarden. Uit ervaring weet ik dat de jeugd veel aanneemt van onze bewoners, dus dit blijven waardevolle ontmoetingen!

Ga terug naar het overzicht