Koetshuys Erica haalt een week lang Indonesië in huis

Koetshuys Erica haalt een week lang Indonesië in huis

/Blogs

De woonzorglocatie aan de Albertus Perkstraat in Hilversum verwende haar bewoners met een reis in eigen huis. Een week lang waanden de bewoners van Koetshuys Erica zich in het prachtige land Indonesië, wat veel dierbare herinneringen ophaalde.

Terug in de tijd

Het bleek een bijzonder dankbaar onderwerp. Veel van de bewoners van Koetshuys Erica hebben namelijk de tijd nog meegemaakt dat grote delen van Indonesië een Nederlandse kolonie vormden. Zij leerden er destijds veel over op school. Daarnaast hebben meerdere bewoners vroeger een reis naar Indonesië mogen maken. Het thema zorgde er dan ook voor dat er veel verschillende herinneringen loskwamen deze week.

Sierlijke dansbewegingen

De themaweek begon met een indrukwekkende diapresentatie over Bali en daarna passeerden tal van Indonesische aspecten de revue. Indische poëzie, Indië in de Nederlandse literatuur, gamelan en krontjongmuziek (beide traditionele Indonesische muziek) en liedjes van tante Lien. Bij bewegen op muziek werden de sierlijke handbewegingen van het Balinese dansen geoefend. Daarnaast keken we deze week delen van de tv-serie De Stille Kracht uit 1974, gebaseerd op de roman van Louis Couperus.

Indonesisch eten

Uiteraard was er ook lekker en toepasselijk eten klaargemaakt. De koks zorgden voor heerlijke Indonesische hapjes en soepen en zij hebben een paar keer typisch Indonesisch gekookt. Met een optreden van twee Balinese danseressen werd de week afgesloten. De dames dansten in verschillende kostuums en de bewoners vonden het prachtig. Zij genoten zichtbaar van het rustige en kleurrijke schouwspel en een enkeling durfde het zelfs aan om in de slotdans mee te dansen. 

Indonesië in Koetshuys Erica

En verder...

Wilt u zien wat Domus Magnus nog meer aan activiteiten organiseert? Klikt u dan hier.

Ga terug naar het overzicht