In gesprek met de eerste bewoner van De Boschstede

In gesprek met de eerste bewoner van De Boschstede

/Blogs

Locatiemanager Lex Corbijn heeft een bezoek gebracht aan mevrouw Van der Leeden. Zij is de eerste bewoner van De Boschstede, de locatie in 's-Hertogenbosch die in juni dit jaar haar deuren opent.

Mevrouw Van der Leeden is in 1928 geboren in Bokhoven, een klein dorpje aan de Maas. Daar woonde ze in een “heerlijk huis” samen met haar man met wie ze 50 jaar getrouwd was. Samen kregen zij vier dochters die momenteel allemaal in de buurt van 's-Hertogenbosch en Engelen woonachtig zijn. Ook zijn er inmiddels 17 (achter)kleinkinderen waar ze enorm van geniet. Mevrouw is een buitenmens en houdt van bloemen en tuinieren.

De zoektocht
Sinds 2005 woonde mevrouw met haar man in Engelen. Toen haar man in 2008 overleed ging mevrouw in Loon op Zand in een woonzorgcomplex wonen. Zij besloot enkele jaren later te verhuizen naar 's-Hertogenbosch omdat ze dichterbij haar kinderen wilde wonen. Daar verbleef ze in een zorgappartement, waar ze zich sinds kort niet meer helemaal thuis voelde. Het appartement was te groot voor haar geworden. Nadat ze informatiemateriaal van Domus Magnus had aangevraagd, koos ze er bewust voor om te wachten op de nieuwe locatie in 's-Hertogenbosch. “Ik kon ook naar een prachtige locatie in Gelderland, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om te vertrekken uit 's-Hertogenbosch.”

“Het is fijn om luxe te wonen. Bij het eten een glaasje wijn, dat vind ik best wel lekker. Dat zijn de goede dingen van het leven!”


Verwachtingen
Op de vraag wat mevrouw verwacht van het wonen bij De Boschstede antwoordt zij: “Ik vind 's-Hertogenbosch een heel mooie stad. Er wonen veel kennissen en familie en ik ben er in mijn leven vaak geweest. De woonzorglocatie ziet er goed uit. Ik heb zeer positieve verhalen gehoord over het eten en de verzorging en dat vind ik heel belangrijk. Ik ben op zoek naar gezelligheid en contact met andere mensen. Daarbij houd ik van bridgen en handwerken. Met het kaartspel moet ik wel even nadenken met tellen, ik ben tenslotte ook al bijna 90 jaar!”

Ga terug naar het overzicht