Huiselijke gezelligheid in Benvenuta

Huiselijke gezelligheid in Benvenuta

/Blogs

Nu de dagen korter worden en de natuur zich in prachtige herfsttinten laat zien, verplaatst het leven op Benvenuta zich van de prachtige tuin naar de warme gezelligheid die de monumentale villa geeft. Benvenuta biedt een veilige plek, die voelt als thuis voor de ouderen die er wonen en die zorg, persoonlijke aandacht en begeleiding krijgen van een klein enthousiast team met ruime ervaring in de ouderenzorg.

Gezellige keuken
Eén van de plaatsen waar de bewoners graag zijn is de keuken, waar chef-kok Jana de lekkerste gerechten maakt, rekening houdend met wat de mensen lekker vinden. Jana maakt alles vers en zoveel mogelijk biologisch en diervriendelijk. Maar het is vooral haar betrokkenheid en liefde voor de bewoners die maakt dat het in de keuken vaak zo gezellig is.
De keuken is dan ook een plek waar regelmatig activiteiten met de bewoners plaats vinden zoals, het bakken van koekjes en zoals deze maand de voorbereidingen voor het sinterklaasfeest.

    

Amsterdamse school
Een andere ruimte waar regelmatig iets te doen is, is de centrale hal. Ook hier ademt het huis de sfeer die zo bij de architectuur van de Amsterdamse school past. De lage zon creëert een prachtig licht door de originele glas-in-loodramen die architect Jan Dullaart in de voorgevel heeft aangebracht. Benvenuta wordt ook wel eens omschreven als een kunstwerk van licht en ruimte.

    

Muziekactiviteiten
Bijzonder populair zijn de muziekactiviteiten zoals het wekelijkse huiskamerconcert op zondag en de meezingmiddagen met Walter, onze vaste pianist. Vanwege de goede akoestiek leent de ruimte zich ook goed voor voorlees-ochtenden en spelletjes.

Bewoners die graag rustig hun krantje lezen, kiezen er doorgaans voor om in de gezellige L-vormige  huiskamer te gaan zitten waar je, vanuit de ronde erker, een prachtig uitzicht op de mooi onderhouden tuin hebt.

Ga terug naar het overzicht