Huis Ter Weegen, geen tehuis maar een thuis

Huis Ter Weegen, geen tehuis maar een thuis

/Blogs

Huis Ter Weegen in Warnsveld heeft 12 appartementen waar oudere mensen wonen die kort of permanent extra zorg nodig hebben.

De bewoners bepalen veelal zelf in welke mate ze deelnemen aan activiteiten. Als een bewoner daaraan geen behoefte heeft respecteren we dat natuurlijk. De maaltijden, ontbijt, lunch en diner gebruiken onze bewoners gezamenlijk in de woonkamer of in de keuken maar er zijn ook enkelen die de maaltijd in hun appartementen geserveerd krijgen.

Bewoners die permanent op de locatie wonen verkeren meestal in een fase waarbij zij die zorg ontvangen die zij niet meer zelfstandig kunnen realiseren. Zeker in het begin is dat voor mensen erg moeilijk om dat te aanvaarden maar, wij doen onze uiterste best om bewoners die zelfstandigheid te laten die zij aan kunnen.

Natuurlijk is het zo dat als je bij elkaar in een huis leeft, lief en leed met elkaar gedeeld wordt. Zo ook als een bewoner overlijdt. Het is bijna altijd mogelijk dat een allerlaatste levensfase in Huis Ter Weegen, het laatste thuis van de bewoner, doorgebracht wordt. Samen met de familieleden, mantelzorgers, vrienden van bewoners geven we daar vorm aan. De bewoner en zijn naasten zijn in dat intieme proces leidend.

Ook de keuze voor een uitvaartverzorger ligt bij hen. De uitvaart zelf geschiedt vaak vanuit de locatie. Als de kist wordt uitgedragen zijn alle medewerkers voorzover mogelijk aanwezig en staan op het bordes om de laatste eer te bewijzen aan de overleden bewoner. Altijd heel betrokken en zeker ook emotioneel.

Tenslotte hebben we met de bewoner samen een laatste stukje van diens leven mogen meemaken. Die betrokkenheid geldt zeker ook richting de familie. Dat onze zorg gewaardeerd wordt bleek onlangs uit een enorm mooi boeket bloemen dat wij ontvingen van een familie van een overleden bewoner. Op zo’n moment raken we weer geroerd.

Namens Erline Baas, medewerker Huis ter Weegen in Warnsveld.

Ga terug naar het overzicht