High-tea tijdens themaweek Groot-Brittannië

High-tea tijdens themaweek Groot-Brittannië

/Blogs

Onlangs werd er weer een themaweek georganiseerd voor de bewoners van Hildebrand in Haarlem. Dit keer ging het over alles wat te maken heeft met Groot-Brittannië. Van de Victoriaanse tijd en Koningin Victoria, tot aan het huidige Britse koningshuis waar Koningin Elisabeth II nog steeds staatshoofd is. De activiteiten werden toepasselijk afgesloten met een echte high-tea.

Britse Koningshuis
Gedurende de themaweek op locatie Hildebrand ging het uitgebreid over het Britse Koningshuis, van nu en door de eeuwen heen. De bewoners konden ook meedoen aan een quiz om de kennis en herinneringen te toetsen. Een bekende Engelse dame was onderwerp van gesprek: Margaret Thatcher. Zij was de langst zittende premier van Groot-Brittannië en was maar liefst elf jaar lang premier van het land. Ze werd ook wel ‘The Iron Lady’ genoemd. De gelijknamige film werd dan ook met interesse bekeken.

Geschiedenis
Hendrik VIII was van 1509 tot 1547 koning van Engeland en Ierland. Hij stond bekend om zijn meedogenloze manier van regeren en zijn huwelijksperikelen. In 1533 kreeg hij een dochter: Elizabeth, de latere koningin Elizabeth I van Engeland. Bewoners keken toepasselijke films, zoals ‘The Queen’, ‘Queen Victoria’ en een documentaire over Prinses Diana. Velen konden zich nog allerlei details over de gebeurtenissen rondom het ongeluk van de Prinses herinneren.

Typisch Engelse high-tea
Geheel in het thema werd er een heerlijke high-tea georganiseerd. Bewoners genoten van de lekkernijen die de kok op tafel toverde. Er werd gezellig gekletst en thee gedronken. Vervolgens zijn de prachtige schilderijen van de Engelse kunstenaar John William Waterhouse bewonderd en besproken. En tot slot konden de bewoners genieten van muziekstukken van de Britse componist Julian Anderson. De bewoners neurieden voldaan mee.

    

Ga terug naar het overzicht