Het lijkt wel een sprookje!

Het lijkt wel een sprookje!

/Blogs

Als u dit leest heeft het nieuwe jaar zijn intrede gedaan, hebben we mooie wensen uitgewisseld en zijn alle kerstversieringen weer veilig opgeborgen. We kunnen terugkijken op een geslaagde decembermaand.

Geschenk
Enkele medewerkers en vrijwilligers hebben ook deze keer het huis en de naastgelegen galerie in kerstsfeer gebracht. Het is elk jaar weer spannend hoeveel mensen zich hier vrijwillig voor in kunnen zetten en dit jaar was de groep niet zo groot en was de prestatie des te groter dat het er allemaal prachtig sfeervol versierd uitzag. Daarom hierbij alsnog een hulde aan ‘de versierders’! De medewerkers sluiten deze dag onder elkaar af met een kerstborrel en lopend buffet. Elk jaar krijgen de verschillende locaties ook een speciaal cadeau van Domus Magnus. Vorig jaar was dit een aquarium voor de gemeenschappelijke ruimte, wat voor veel kijkplezier zorgt. Dit jaar was het cadeau van een heel andere orde. Namelijk een mooie grote houten koffer, bedoeld voor de familie van onze bewoners tijdens de waakdagen en -nachten, als het levenseinde nadert. De waakkoffer… Qua inhoud moet u denken aan een warm zacht dekentje, mooie muziek, een etherische olie, een boek met gedichten, een notitieboekje voor de familie om de eigen gedachten op te kunnen schrijven, etc. Dit is een basis inhoud en elke locatie mag deze naar wens aanvullen. We waren er even stil van, van dit geschenk…..

Traditie
En dan staat de week voor Kerst toch weer geheel in het teken van de naderende Kerstdagen: Bewoners zijn tijdens twee welness-dagen in de watten gelegd met gezichtsbehandelingen, hand- en nagelverzorging en hand- en gezichtsmassages. Veel van onze bewoners brachten ook een bezoek aan de kapper om er tijdens de kerstdagen piekfijn uit te zien. Mooie kleding werd alvast apart gehouden en broches en andere sieraden uitgezocht. Tijdens de creatieve middagen beschilderden de bewoners 30 schaaltjes, die door Annewietske gevuld werden met kerstchocolaatjes en mooi werden ingepakt en voor alle medewerkers, stagiaires en vrijwilligers als attentie van de bewoners werden aangeboden. Naast het kerstpakket dat door Domus Magnus wordt verstrekt, is het een mooie traditie geworden dat bewoners op deze manier ook zelf hun waardering vorm kunnen geven. En voor de bewoners zelf werd ook een feestelijk ingepakt schaaltje met iets lekkers erin verzorgd.

Samenzijn
Dan breekt de dag aan van het kerstdiner; bij bewoners loopt de spanning op: komt de familie op tijd, kan ik mijn mooie rok straks wel vinden, hoe gaat dat straks allemaal en zal ik niets vergeten. Ondertussen worden de tafels in de Herenkamer, Vlinderkamer en de  naastgelegen Galerie van De Overtuin feestelijk gedekt en als de kaarsen worden aangestoken is het af. De keuken is het episch centrum van het diner, waar Michiel (echtgenoot van onze locatiemanager) samen met eigen medewerkers de scepter zwaaide. Ondertussen druppelde de familie binnen onder hartelijke begroetingen van de inmiddels feestelijk aangeklede bewoners. Het koor ‘Zingen met Lev’ stelde zich op de trap op om bewoners en familie met kerstliederen welkom te heten. Iedereen was hier zo van onder de indruk dat het even duurde voordat iedereen zat op zijn of haar plaats in één van de drie dinerruimtes. Een bewoonster is zo verrast door de transformatie dat zij spontaan roept: “het lijkt wel een sprookje”. In een zeer gezellige ontspannen sfeer genieten we van een heerlijk kerstdiner, wederom uitstekend verzorgd door Slagerij van Dam. Het koor komt in alle ruimtes beurtelings zingen, wat een mooie afwisseling geeft tussen genieten van elkaars gezelschap, de conversatie, het eten, en het stil luisterend genieten. Het is elk jaar weer spannend hoe het verloopt wanneer er 42 gasten aan tafel zitten en vele medewerkers voor de logistiek en het uitserveren zorgen, in een huis waar normaal 14 bewoners aan tafel zitten, begeleid door 3 medewerkers. Gelukkig heeft iedereen genoten!

We wensen u allen al het goede toe voor 2018!

Namens Jessica van Min, welzijn en activiteiten Huis Welgelegen

Ga terug naar het overzicht