De lente breekt aan bij Holland

De lente breekt aan bij Holland

/Blogs

Na herfstachtige dagen met regen is de lente nu toch aangebroken! De gemeenschappelijke ruimtes in Holland zijn opgefleurd met schalen vol heldergele narcissen en blauwe druifjes. En in de Pekingtuin staan paarse en witte krokussen te bloeien.

Feestdagen in Holland
De bomen worden weer groen en de temperatuur gaat omhoog… Dat betekent dat de bewoners weer kunnen genieten van de zon en van de warmte, er zijn volop mogelijkheden om naar buiten te gaan. Enkele gezellige feestdagen zijn geweest en een aantal liggen er in het verschiet. Vaak staan deze feestelijke dagen in het teken van samenzijn, eten een een bijpassende activiteit. En een dag waarbij de bewoners vaak tijd met familie doorbrengen. Het is daarom erg fijn om te zien dat veel van onze bewoners met dit soort dagen familieleden op bezoek krijgen. Sommige bewoners gaan met familieleden mee voor een brunch of diner, anderen gaan samen met familie wandelen in de tuin of schuiven aan bij het diner op de locatie.

Vogels schilderen
Naast deze speciale dagen, zijn er natuurlijk ook genoeg 'gewone' dagen. Op deze dagen genieten de bewoners van het uitgebreide welzijnsaanbod. We spelen vaak in op een thema of actualiteit.
Nu het steeds warmer en zonniger wordt laten ook de vogels weer volop van zich horen rondom het huis. In aansluiting hierop zijn we met de bewoners van Holland begonnen met het schilderen van vogels. Geconcentreerd werken diverse bewoners aan het maken van een roodborstje, een specht, een koolmees… Langzaam krijgen de dieren steeds meer kleur en steeds meer leven. Het begin van het schilderen gaat vaak aarzelend, waarbij de bewoners moeite hebben met het durven schilderen en erg kritisch zijn op hun eigen werk. Naarmate we langer aan de schilderijen werken neemt het plezier van de bewoners zichtbaar toe. Het doel van het schilderen is niet in eerste instantie om een mooi schilderij te maken, maar om hen te laten genieten van de rust van het schilderen en van het bezig zijn met kleur, materiaal en vorm. En natuurlijk is het een kers op de taart als zij uiteindelijk zelf tevreden naar het resultaat kijken! 

Jacomijn van Kempen | Welzijnsmedewerker locatie Holland

Ga terug naar het overzicht