Het eerste familie-kerstdiner op Villa Molenenk

Het eerste familie-kerstdiner op Villa Molenenk

/Blogs

Het waren een paar spannende dagen waarvoor bijna al het personeel en de twee vrijwilligers zich hard hebben ingezet. Ieder droeg op zijn eigen wijze bij aan de organisatie van dit eerste kerstdiner bij Villa Molenenk.

Een aftrap, een mijlpaal, hoe dan ook hebben we het eerste familie evenement op Villa Molenenk met succes weten neer te zetten. Een bevestiging van wat we aan kwaliteit in huis hebben en een mooi begin voor de vele dingen die we nog samen gaan vieren en beleven met elkaar de komende jaren op woonzorglocatie Villa Molenenk in Deventer.

Kerstbroche
Nadat op donderdag 14 december door bijna al het personeel van Villa Molenenk het huis op schitterende wijze werd versierd en gereedgemaakt voor de kerst, vond op vrijdag 15 december het kerstdiner plaats waar bewoners in de gelegenheid werden gesteld om samen met hun dierbaren op Villa Molenenk zelf kerst te vieren. In de hal werd het bezoek ontvangen met een glaasje glühwein. Voor de dames was er een feestelijke attentie in de vorm van een kerstbroche, die met veel enthousiasme geaccepteerd werd en ook de hele avond werd gedragen. 

Roerende stilte
Nadat praktisch alle bewoners en hun bezoek waren gearriveerd, kon het kerstprogramma beginnen. Berto ten Brinke, locatiemanager, sprak het publiek toe. Hij verwoordde hoe blij hij was dat we al met zo'n groot gezelschap aanwezig waren terwijl Villa Molenenk nog maar net geopend is. Aan het einde van zijn speech las hij nog een passend kerstgedicht die, na uitgesproken te zijn,  onder het aanwezige publiek een mooie roerende stilte achterliet. 

Kerstconcert
Stap voor stap kwamen de bewoners en bezoekers zo in kerstsfeer. Het daaropvolgende intieme kerstconcert deed daar nog een steentje bovenop: Adri van der Weijde, tenor, zong een gevarieerd repertoire aan kerstliederen. Daarbij begeleid door Lilian van de Kraats op piano. Het was een programma waarbij tussendoor meegezongen kon worden door alle aanwezigen. Dit versterkte nog eens het kerstgevoel bij alle aanwezigen. Adri lichtte tussen de liederen door, ook nog het één en ander toe met een korte uitleg of een anekdote. Na het concert kon men aanschuiven aan het 'Eerste-familie-kerstdiner' op Villa Molenenk.

4-gangen menu
De geuren waren al in de huiskamer, waar het voorprogramma plaatsvond, doorgedrongen. Bij het betreden van het restaurant  troffen zij een schitterende gedekte tafel aan. Er was hard achter de schermen gewerkt, mede door twee leden van het 'vrijwilligers corps'. Door de twee vaste koks, Gerard en Roy werd een heerlijk 4-gangen menu geserveerd.

Connecties
De koks hebben voor het eerst op Villa Molenenk het topje van hun kunnen laten zien. Zij hebben die avond bewezen dat je een goede samenwerking ook daadwerkelijk kunt proeven.
De sfeer was goed en aan iedere tafel heerste vrolijkheid. Men bleef niet altijd alleen bij zijn eigen tafel. Er bleken bijvoorbeeld nog connecties te bestaan tussen de kleinkinderen van de diverse bewoners. Eén van de vrijwilligers bleek een aantal leerlingen te kennen aan wie een bewoonster vroeger les had gegeven. Dat gaf een leuke onverwachte wending aan de conversaties. 

Geslaagd kerstdiner
De organisatie werd uitbundig bedankt na afloop. Ook de familie van een hotelgast die samen met deze mevrouw door haar slechte lichamelijke conditie, het diner op haar kamer geserveerd had gekregen, was zeer tevreden over de verzorging en het aangebodene. Dank aan alle medewerkers, vrijwilligers en ook aan de bewoners en hun bezoek: Samen hebben we er iets moois van gemaakt.

Ga terug naar het overzicht