Herfstweek bij Hildebrand

Herfstweek bij Hildebrand

/Blogs

Bij Hildebrand was er begin oktober een themaweek. De hele week stond in het teken van de herfst. De bewoners konden genieten van alles wat er met de herfst te maken had.

Er komt echt een moment om de warme zomermaanden achter ons te laten. De gouden herfstgloed is goed zichtbaar in de bomen en struiken. Bij locatie Hildebrand in Haarlem hebben we de herfst goed ingeluid door er een themaweek aan te wijden. Tijdens die week hebben we een ambachtelijke herfstcake gebakken, met kaneel, peer, bitterkoekjes, likeur en rozijnen. Bewoners hebben er onder het genot van een warme kop thee van gesmuld. De haard stond aan, wat nog eens een extra knusse sfeer gaf.

Creatieve activiteiten
Tijdens die week hebben we ook kastanjes verzameld in de achtertuin van Hildebrand. De immense kastanjeboom die er staat trakteerde ons op grote glimmende kastanjes. We hebben deze gebruikt bij creatieve activiteiten. Zo hebben we herfststukjes gemaakt en beide ruimtes omgetoverd in herfstsferen. Verder hebben we die week herfstbladeren getekend en beschilderd en deze gebruikt ter decoratie. Bewoners hebben prachtige kleuren met elkaar vermengd, waardoor typische herfstkleuren ontstonden, zoals oker, mosgroen, donkerrood en kastanjebruin.

Ga terug naar het overzicht