Grote klauwen en scherpe snavels in Slingerbosch

Grote klauwen en scherpe snavels in Slingerbosch

/Blogs

Even was de tuin van Slingerbosch gevuld met zachte beesten die toch best wel een gevaarlijke naam en klauwen hebben. Roofvogels! Stichting E&N Roofvogels kwam op bezoek in Huizen en bracht maar liefst zo’n tien verschillende prachtige vogels mee.

Beestenboel

Stichting E&N Roofvogels arriveerde einde ochtend met een aanhangwagen op het terrein van Slingerbosch. Het was stralend weer, dus de groep bewoners zat al heerlijk buiten in de zon met een kop koffie en wat lekkers. Toen ze de deuren van de aanhangwagen openden, kwamen er zeven roofvogels, verschillende uilen, een torenvalk en een roodstaartbuizerd tevoorschijn. Wát een beesten!

 

Thunder en Gizmo
Er werd veel verteld over deze bijzondere vogels. Iedere roofvogel blijkt duidelijk een eigen karakter te hebben. Nadat dit was toegelicht, viel het de groep inderdaad sterk op dat ze allemaal verschillend zijn. De vogels hebben ook een eigen roepnaam. Zo heet de torenvalk Falco, de roodstaartbuizerd Thunder en de uilen dragen de namen Tyto, Jari, Gizmo, Rowan, Daisy en Jaime. De bewoners luisterden stuk voor stuk aandachtig naar het verhaal. Ze mochten de roofvogels zelfs aanraken en vasthouden als ze dit zagen zitten. De activiteit viel erg in de smaak en is volgens de bewoners voor herhaling vatbaar. Eén meneer vertelde zelfs dat hij helemaal ‘zen’ was geworden van deze dag. 

Ga terug naar het overzicht