Gluren bij de buren; is het gras groener aan de overkant?

Gluren bij de buren; is het gras groener aan de overkant?

/Blogs

“Klein Engelenburgers” gaan op bezoek bij “Villa Molenenkers”. Hoe gaat het er daar eigenlijk aan toe? Hoe zijn de bewoners, hoe ziet het pand er vanbinnen uit en welke activiteiten doen zij dagelijks? Een kijkje in de keuken...

Verhuizing
De beslissing om in een locatie van Domus Magnus te komen wonen, gaat niet over een nacht ijs. Net als bij een ‘gewone’ verhuizing; je besluit niet van de ene op de andere dag om ergens anders te gaan wonen. Daar gaat een heel traject aan vooraf. Allereerst moet er de behoefte zijn om naar een andere woonomgeving te gaan zoeken. Bij onze bewoners wordt deze beslissing soms door familie genomen, omdat het zelfstandig thuis wonen niet meer gaat. Ook dan gaat er een zoektocht aan vooraf: waar is vader en/of moeder het beste af? Dichtbij hun eigen vertrouwde woonplaats en sociale kring, of is het wijzer om een plek dichter bij een familielid te zoeken, zodat deze vaker op bezoek kan komen?

Eerste indruk
Regelmatig wordt er ter oriëntatie bij verschillende locaties een rondleiding gevraagd. De woonzorglocatie kan in een brochure en op de website heel mooi overkomen, maar hoe ziet het er daadwerkelijk uit? Wat is de eerste indruk, hoe is de ontvangst en welke andere bewoners zijn er? Hoe is de ligging van een locatie en hoe zien de appartementen eruit? Wat wordt er gedaan aan activiteiten, welke zorg wordt er wanneer geleverd en hoe is de sfeer? Belangrijke vragen om bij stil te staan en die tijdens een rondleiding beantwoord worden. 

Nieuwsgierig naar andere locaties 
Als een bewoner intussen gewend is aan het wonen op een locatie van Domus Magnus, en zich de dagelijkse gang eigen heeft gemaakt, wordt regelmatig de vraag gesteld hoe het er eigenlijk op andere locaties aan toe gaat. Er zijn zeker duidelijke verschillen, want elke locatie is uniek in haar soort. Maar natuurlijk is het leuker om dat zelf te gaan ervaren. Een goede reden om met een aantal bewoners van Landgoed Klein Engelenburg een bezoek te gaan brengen bij een andere locatie: Villa Molenenk in Deventer. 


Domus Magnus locatie Villa Molenenk in Deventer

Uit lunchen bij de buren
De bewoners zaten eerst wat onwennig bij elkaar in de huiskamer, want een nieuwe omgeving kan ook eerst wat imponerend zijn. Het gebouw zag er zo nieuw en zo modern uit! Bij het plaatsnemen aan de tafel werd er ook wat getwijfeld. Zoek je een eigen plekje, of ga je bij mensen zitten die je nog niet kent? Gelukkig gebeurde dat wel, en al gauw waren de bewoners met elkaar in gesprek. Er werden veel overeenkomsten geconstateerd, bijvoorbeeld in de kwaliteit die Domus Magnus eigen is. De gastvrijheid is een pluspunt, ook daar zijn de bewoners het over eens. En er zijn verschillen. De appartementen van Villa Molenenk zijn doorgaans groter dan in Brummen. Sommigen hebben zelfs een eigen balkon met uitzicht op de enorme tuin, hoe fijn is dat. En dat de kok in een open keuken in het restaurantgedeelte aan het werk is, is praktisch en goed voor de beleving. 

Oost west, thuis best?
Bij terugkomst op Klein Engelenburg in Brummen, waren de bewoners bijzonder positief over hun bezoek aan de andere locatie. Volgens hen ziet het er allemaal erg mooi en nieuw uit en zijn de bewoners en het team zeer hartelijk. Wel waarderen ze de charme van het oude landhuis van Klein Engelenburg. En dat is inderdaad een duidelijk verschil. Klein Engelenburg is een oud, monumentaal gebouw. Voor sommigen is dat doorslaggevend bij het kiezen van een nieuwe woonplek. Gelukkig maar dat die keuze er is. De bewoners van Villa Molenenk komen binnenkort voor een lunch naar Klein Engelenburg. We zijn benieuwd wat hun reactie zal zijn. 

Domus Magnus locatie Landgoed Klein Engelenburg
Domus Magnus locatie Landgoed Klein Engelenburg in Brummen

Bent u nieuwsgierig en wilt u zelf eens een rondleiding ervaren? Plan dan hier vrijblijvend een bezichtiging met ons in.

Ga terug naar het overzicht