Front row bij modeshow in Slingerbosch met Marijke Helwegen

Front row bij modeshow in Slingerbosch met Marijke Helwegen

/Blogs

Bij woonzorglocatie Slingerbosch is er een bijzondere wens van een bewoner in vervulling gegaan. Een creatieve dame, met een grote passie voor kleding, zou graag nog eens front row zitten bij een modeshow. De medewerkers van de locatie regelen een rode loper, modellen en mediapersonality Marijke Helwegen voor de presentatie. En hebben een wel heel speciale verrassing.

Wens
Alle bewoners van woonzorgorganisatie Domus Magnus vullen ieder jaar met kerst een wenskaart in. Bijzondere maar ook bescheiden wensen gaan het jaar erop maandelijks in vervulling. Mevrouw droomde van een modeshow. "Vroeger ging ik regelmatig naar shows zowel in het binnen- als buitenland. Voor deze gelegenheid worden alle benodigde ingrediënten verzameld en een spetterende fashionshow neergezet. Het decor doet vermoeden dat we in het buitenland zijn. Door het heerlijke zomerse weer werd de show gelopen in de grote tuin van de woonzorglocatie, die met zijn klassieke witte muren en leistenen kap de sfeer ademt van een Engels landhuis.

Dochters
Haar dochters zorgen als verrassing dat haar grote privécollectie, die nog in het ouderlijk huis opgeslagen lag, richting Slingerbosch ging. De meest bijzondere stukken worden geshowd door vooral medewerkers van de woonzorglocatie. Toen het eerste model de catwalk opliep zei mevrouw: “Ik had vroeger ook zo'n jurk." Een gekleurde jurk van Frans Molenaar, een zilveren met gouden glitters van Ferré en een roze cocktailjurk. Een paar jurken later besefte zij dat haar eigen collectie geshowd werd.

Marijke Helwegen
Marijke Helwegen voelt zich als een vis in het water. Ze draagt een gekleurde bloemenjurk en praat de show aan elkaar. “Het was heel erg leuk. Het publiek reageerde zo goed. Soms pakte een bewoner even mijn hand. En ik weet veel over mode. Ik ken alle merken. Het is mooi om te zien hoe de bewoners genieten. Niemand is tenslotte te oud om te wensen!"

 

Meer informatie over Slingerbosch vindt u hier.

Ga terug naar het overzicht