Flipje, hét fruitbaasje uit de Betuwe laat de bewoners van Koetshuys Erica smullen

Flipje, hét fruitbaasje uit de Betuwe laat de bewoners van Koetshuys Erica smullen

/Blogs

Door het mooie weer kon iedereen dit jaar al vroeg genieten van de eerste kersen uit de Betuwe. De Betuwse kersen zijn overheerlijk. We halen ze op de markt als we er langs komen tijdens een ritje op de duofiets.

De kersen zijn niet allen stevig maar ook sappig en vol van smaak. Stuk voor stuk een feestje voor de mond. De bewoners van Koetshuys Erica weten wel raad met ‘de kers’, die tegelijkertijd ook mooie herinneringen en verhalen met zich mee brengt.

Naar de markt
Wie maar even kan gaat graag mee op de duofiets voor een tochtje in de buurt. Als er op de markt dan lekkere rijpe kersen liggen, wordt er een grote zak meegenomen. Zo kunnen alle bewoners bij terugkomst meegenieten van een onverwachte traktatie. Tijdens het eten van de kersen eten komen al gauw verschillende verhalen los. Over de boomgaard bij een opa vroeger, fietstochtjes door de Betuwe of het beroemde fruitmannetje Flipje.

‘Moestuinen’
Al wat groeit en bloeit inspireert de medewerkers en bewoners om de zintuigen te gebruiken en de seizoenen te beleven. In de groene wandeltuin bij zorgvilla Koetshuys Erica staan mooie bloemen en struiken, maar wie goed kijkt ziet daartussen ook kruiden staan. Dagelijks kookt de kok een vers driegangendiner. Als hij wat peterselie nodig heeft voor de soep, plukt hij samen met een bewoner een bosje uit eigen tuin. Groenten komen niet uit de moestuin, maar wie wil kan helpen aardappels schillen of boontjes doppen. Zulke vertrouwde handelingen kunnen veel voldoening geven voor bewoners die de ervaring kennen van vroeger.

Tot volgend jaar Flipje!
Inmiddels is de kersentijd voorbij. Gelukkig biedt de markt altijd genoeg ander fruit om uit te kiezen,  herinneringen op te halen en te verwerken in een lekkere moes of taart! Bent u nieuwsgierig naar het wonen bij Koetshuys Erica neemt u contact met ons op via info@domusmagnus.com of 085-0645910. Wie weet is er net een taart gebakken als u het Koetshuys bezoekt!

Ga terug naar het overzicht