Ervaring met De Magistraat: menselijk en deskundig

Ervaring met De Magistraat: menselijk en deskundig

/Blogs

En dan is de confrontatie keihard: je ontvangt een telefoontje dat de huisdeur van het appartement door de politie is geforceerd om een totaal verwarde oude dame in nachtkleding te kalmeren.

Diagnose
Ondanks bijna 12 uur liefdevolle thuiszorg per dag slaat de ziekte Alzheimer twee jaar na de diagnose die dag verwoestend hard toe bij mamma en oma. Wat er na dat bewuste telefoontje aan mij ontrolde was een diep verdrietige ervaring, die eindigde met een spoedopname.

Keuze
Bekomen van de schrik en het eerste verdriet realiseerde ik mij hoe ernstig ziek mamma was en dat ‘thuiskomen’, ondanks alle inzet van zorgverleners, geen optie zou zijn. Natuurlijk had ik mij samen met mamma al eens voorzichtig georiënteerd wat de mogelijkheden waren van het wonen in een meer beschutte omgeving. Haar reacties op onze bezoekjes aan enkele instellingen waren steeds heel negatief. Maar in de situatie waarin we nu waren beland had ik geen andere keuze dan snel en naar mijn beste kunnen te handelen.

Warm en liefdevol ontvangen
Ik herinnerde mij de vestiging van Domus Magnus in Rotterdam. Ik ben er langs gegaan en wat heb ik daarmee voor mamma een goede stap gezet. Ondanks dat mijn moeder vanwege haar ziekte een “hele uitdaging was’’ voor het zorgteam, werd ze enkele dagen na mijn eerste kennismaking met De Magistraat warm en liefdevol ontvangen in het zorghotel om te herstellen en ons de kans te geven haar ruime appartement in te richten met de voor haar zo waardevolle en vertrouwde zaken.

Genieten
Geen moeite was het team van De Magistraat te veel om mijn moeder te laten ‘bekomen’ van de intense en negatieve ervaringen van de spoedopname. Genietend van de heerlijke menu’s, smaakvol gekleed en gekapt en met een ‘tasje en hakje’ genoot ze van haar verblijf. De wijze waarop het zorgteam met haar verwardheid en geheugenproblematiek omging en haar begeleidde op slechte dagen verdient een groot compliment. Deskundig, liefdevol en met respect, ook voor wie getroffen is door een diepe dementie, daar draait het om bij De Magistraat.

Door Mevr. van Embden - Snoek, Familie (oud) bewoner De Magistraat

Ga terug naar het overzicht