Er zit muziek in Koetshuys Erica

Er zit muziek in Koetshuys Erica

/Blogs

Koetshuys Erica is een sfeervolle woonzorglocatie en ligt vlakbij het gezellige centrum van Hilversum. Bewoners kunnen gemakkelijk met hun familie even een winkel in of een terrasje pakken.

Ook het Hilversums museum, een rozenplantsoen en een lommerrijk bospad zijn te voet bereikbaar. De medewerkers nemen graag iemand mee naar een van deze gezellige of mooie plekken in de buurt, te voet of met de duofiets. En als daar geen animo of mogelijkheid voor is biedt de ruime, afgeschermde tuin met wandelpaden een mooi en rustig alternatief.

In het Koetshuys werkt een enthousiast en deskundig team om de bewoners de nodige zorg en begeleiding te bieden. De sfeer is informeel en huiselijk. Bewoners kunnen rekenen op een warme en persoonlijke bejegening. Bij de zorg, maaltijden en dagbesteding wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen en gewoontes. De sfeer in de huiskamer van Koetshuys Erica verandert als iemand achter de mooie vleugel kruipt en een bekende melodie ten gehore brengt. Er is aandacht, er wordt geluisterd, mee geneuried en gelachen. Muziek schept een band. Minstens twee keer per week kunnen de bewoners hun hart ophalen bij een muziekactiviteit in de vorm van een concert, zangmiddag of een muziekthema. De muzikale smaak van bewoners is daarbij leidend. Dus de ene keer luisteren we naar Beethoven en Vivaldi en een volgende keer naar meeslepende nummers van bekende jazzmuzikanten. Ook kleinkunst liedjes en volksmuziek komen regelmatig voorbij. Muziek maakt verhalen en herinneringen los die graag en met verve gedeeld worden in het Koetshuys.

Uiteraard is een goed en afwisselend activiteitenaanbod van groot belang voor de bevordering van welzijn binnen de ouderenzorg. Een dergelijk activiteitenaanbod hebben we zorgvuldig ontwikkeld. Dat deze activiteiten moeten aansluiten bij de mensen waarvoor ze zijn bedoeld is vanzelfsprekend. Stimulerend, recreatief, creatief, prikkelend, onderhoudend, belevingsgericht en op maat. Hierop kunnen we van dag tot dag variëren en hiermee wordt een uitgangssituatie geboden die de voorwaarden schept om een goede dag invulling van onze bewoners te waarborgen.

Welkom
Bent u nieuwsgierig geworden naar woonzorglocatie Koetshuys Erica? U bent van harte welkom om langs te komen en de sfeer te proeven. Neem contact op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.

Namens Wennie Thijs, coördinator Welzijn Koetshuys Erica in Hilversum.


 

Ga terug naar het overzicht