Eerste bewoners vieren feestdagen op nieuw adres aan de Herengracht

Eerste bewoners vieren feestdagen op nieuw adres aan de Herengracht

/Nieuws

Net voor de kerst opende de deuren, voor de eerste bewoners, van de nieuwe woonzorglocatie Het Hendrickszhuys. De grachtenpanden zijn getransformeerd tot een schitterende woonplek voor ouderen. Alle monumentale elementen van het 17-eeuwse herenhuis zijn in ere hersteld en het pand is gerestaureerd en verduurzaamd.

Wonen
De verbouwing van kantoorpanden naar woonzorglocatie heeft een klein jaar in beslag genomen. In de week voor de opening van Het Hendrickszhuys werd er nog hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor ontvangst van de eerste bewoners. De bewoners hebben een eigen appartement, een restaurant, activiteitenruimtes en een tuin van ruim 500 vierkante meter tot hun beschikking - waarin bovendien het oudste koetshuis van de stad staat. Het pand, gelegen in de Gouden Bocht, beschikt over 28 sfeervolle woonzorgappartementen. 

Zorg en Welzijn
De persoonlijke 24/7 aanwezige zorg wordt op maat geleverd aan zowel ouderen met een zorgvraag op lichamelijk als cognitief gebied. De maaltijden worden dagelijks versbereid door onze chef-kok en zijn team en de welzijnsactiviteiten zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoners. Iedere week is er een intiem huiskamerconcert met getalenteerde musici. Daarnaast vullen de bewoners ieder jaar een wenskaart in. Bijzondere maar ook bescheiden wensen gaan maandelijks in vervulling.

Welkom
Heeft u interesse om te komen wonen aan de geliefde Herengracht? Dan bent u van harte welkom voor een rondleiding. U kunt contact met Domus Magnus opnemen via info@domusmagnus.com of 085-0654910.

 

Ga terug naar het overzicht