Een wens in vervulling: World Press Photo

Een wens in vervulling: World Press Photo

/Blogs

Op dinsdag 19 juli ben ik, samen met mijn man Harry (ook de tuinman van Huis ter Weegen) met meneer van Setten een dagje uit geweest. Domus Magnus heeft sinds kort een rolstoelauto waar de verschillende locaties om de beurt gebruik van kunnen maken om iets met hun bewoners te ondernemen. Ook mogen onze bewoners aangeven wat ze graag nog eens willen doen of waar ze graag nog eens heen gaan (een soort van "doe een wens" idee). Zo kwam mij ter ore dat meneer van Setten had aangegeven dat hij graag naar de World Press Photo tentoonstelling zou willen gaan.

Met de Domus Magnus auto
Gelukkig was de auto beschikbaar en werden plannen gemaakt. Na eerst de auto te hebben opgehaald bij Huis Welgelegen, heb ik meneer van Setten rond 11.30 uur opgehaald. Het was een prachtige dag, haast tè warm, en meneer zat al op me te wachten. Eerst was het nog wel even een gepuzzel om meneer in zijn stoel in de auto te krijgen. De stoel is iets breder dan een standaard stoel en dat leek eerst niet te passen. Na een extra passagiersstoel uit de auto te hebben gehaald, ging het prima. Vol vertrouwen en goede zin zijn we over de dijk langs de IJssel naar Steenderen gereden naar mijn huis. Dhr. vond het leuk om te zien waar ik woon. Na eerst de banden van de rolstoel te hebben opgepompt met een compressor (ik was in de auto erachter gekomen dat de banden wèl heel zacht waren), heeft meneer een rondleiding gekregen rond ons huis en door de tuin en boomgaard.

World Press Photo
Dankzij de sterke Harry lukte het om door het gras te ploeteren, het leek soms wel een survivaltocht....Dhr genoot zichtbaar, was vol belangstelling, we hebben leuk met elkaar gesproken. Vanuit Steenderen zijn we naar het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst gegaan. Hier hebben we heerlijk op een terrasje gezeten en genoten van een lunch. Meneer van Setten liet zich de pannenkoek met spek en kaas goed smaken. Op het terras keken we uit op de kapel van Bronkhorst, meneer vertelde dat zijn dochter Klaartje daar was getrouwd. Na de lunch zijn we nog even de kapel ingegaan, meneer vond dit erg leuk. Daarna terug gewandeld naar de auto op de parkeerplaats net iets buiten Bronkhorst. Via binnendoor weggetjes naar Zutphen vertrokken om de world press photo tentoonstelling te bezoeken in de Walburgiskerk. We hebben hier rustig alles bekeken en de uitleg bij de foto's gelezen. Sommige foto's maakten veel indruk op ons, die komen echt bij je "binnen".

Genoten
Het was zeer de moeite waard. Nadat we de tentoonstelling hadden bezocht hebben we tot slot nog een drankje genuttigd in de tuin van het hotel 's Gravenhof. Dit was een sfeervolle plek om deze middag mee af te sluiten.We hebben er alle drie van genoten!

Ga terug naar het overzicht