Een wens in vervulling: uitvoering van de Matthäus Passion

Een wens in vervulling: uitvoering van de Matthäus Passion

/Blogs

Op locatie Huis Welgelegen had mevrouw Palsma de wens om de uitvoering van de Matthäus Passion bij te wonen. Natuurlijk gingen we er met de Domus Magnus auto naar toe.

Wat heeft u te wensen?
Tijdens het Kerstdiner afgelopen december vroeg ik mevrouw Palsma of ze nog wensen had die ze graag vervuld zou willen zien. Samen met mevrouw haar zoon en kleinzoon waren we aan het brainstormen. We opperden allerlei ideeën: theater, musea, een bezoek aan familie of vrienden. Nee, zei mevrouw, 'ik weet het niet'. We waren inmiddels al in een ander gesprek verwikkeld, toen mevrouw zei: 'De Matthäus Passion', daar zou ik nog wel een keer naar toe willen.

Matthäus Passion
Afgelopen vrijdag was het zover, de wens van mevrouw Palsma werd vervuld. Een uitvoering van de Matthäus Passion bijwonen. Eerst maar even een kop thee met iets lekkers. Ondertussen klonken de klanken van het vrijdagmiddag concert uit de Herenkamer. Mevrouw: 'Wat een prachtige muziek'. En vervolgens: 'Wat is het voor muziek? Harp en fluit. O het klinkt erg mooi'. Niet veel later gingen we met de Domus Magnus auto op weg richting Apeldoorn.

Grote kerk
Eenmaal in de grote kerk van Apeldoorn kreeg mevrouw er zin om de Matthäus Passion nog eens bij te wonen. We hadden kussens meegenomen, want drie uur lang zitten is niet heel prettig. De dames keken hun ogen uit: 'Kijk toch eens wat een rij mensen er voor de kerk staan'. We waren ruim op tijd! Van te voren had ik informatie ingewonnen en wist ik precies waar de rolstoelingang was. Dat betekende dat we zo door konden lopen! De kerk zag er prachtig uit en doet zijn naam eer aan; het is echt een grote kerk. De kussentjes werden neergelegd en langzaam stroomde de kerk vol. De voorstelling was helemaal uitverkocht.

Geweldig genoten
Na afloop had iedereen geweldig genoten. De dames waren moe, maar voldaan. Bij thuiskomst hebben we bij de open haard nog een glaasje wijn met iets lekkers genuttigd. Kortom een geslaagde dag en weer een mooie wens vervuld!

Femmie Vinke, activiteitenbegeleider
Huis Welgelegen

 

Ga terug naar het overzicht