Een wens in vervulling: Rijksmuseum

Een wens in vervulling: Rijksmuseum

/Blogs

De heer Renzema vertelde rond kerst dat hij heel graag nog een keer naar het Rijksmuseum wil, maar dat het niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger. Daarom besloot meneer het volgende op zijn wenskaart te schrijven: 'Wat zou het geweldig zijn als ik de Nachtwacht nog eens kon aanschouwen'.

Op maandag 24 april was het zover, de bescheiden wens van de heer ging in vervulling. De heer Renzema, zijn partner en welzijnsmedewerker Junior Aber Jochem wandelden vanaf de Lauriergracht gezamenlijk naar het Rijksmuseum. In 2013 is het vernieuwde Rijksmuseum heropend voor het publiek en meneer is er sindsdien niet meer geweest.

Het museum verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Een bezoek aan het Rijksmuseum is een reis door de tijd, waarbij schilderijen, beelden, historische voorwerpen en kunstnijverheid zichtbaar zijn voor de echte liefhebbers. Rembrandts meesterwerk ‘De Nachtwacht’ hangt er als indrukwekkend middelpunt. De vele faciliteiten zoals: het prachtige gebouw, de verschillende tentoonstellingen en de bruisende evenementen zorgen ervoor dat iedereen, zowel jong als oud, zich prima vermaakt in het 'Rijks'.

Oog in oog staan met een echte Rembrandt en het liefst met de Nachtwacht, daar draaide deze hele dag om. Het schilderij hangt aan het eind van de Eregalerij in de Nachtwachtzaal.  Tijdens de terugblik op het bezoek van gister vroegen wij de heer Renzema hoe hij de dag had beleefd: “Het was een geweldige dag. Prachtig mooi dat Rijksmuseum". "En zo veranderd ten opzichte van een paar jaar geleden", geeft zijn partner aan.  Het was een heerlijke dag en kijken nu al uit naar de volgende wens die in vervulling mag gaan.

De bewoners vullen ieder jaar met kerst een wenskaart in. Bijzondere maar ook bescheiden wensen gaan het jaar erop maandelijks in vervulling.

Ga terug naar het overzicht