Een wens in vervulling: Op bezoek bij dochter Yvonne

Een wens in vervulling: Op bezoek bij dochter Yvonne

/Blogs

Huis ter Weegen heeft een bijzondere, maar bescheiden wens in vervulling gebracht. “Wat zou u wensen, als u alles mocht wensen?”

Wat zou u wensen?
Mijnheer Rikxoort hoefde daar niet lang over na te denken; hij wilde graag nog eens op bezoek bij zijn dochter Yvonne. Zijn dochter is namelijk aangewezen op het openbaar vervoer en mijnheer stapt met zijn 95 jaar zelf niet meer in de auto. Hoewel Yvonne de reis naar Warnsveld met liefde onderneemt, blijft het een hele klus om een dagje op visite te kunnen. Dankzij de Domus Magnus auto kon de wens van mijnheer in vervulling worden gebracht! Lees hieronder het verhaal van Judith Röttjers, de activiteitenbegeleider die deze reis met mijnheer ondernam.

Wens in vervulling
Judith: “Het was een zomerdag waarop de zon het maar moeilijk kon winnen van het stralen van mijnheer Rikxoort. Vandaag ging zijn langgekoesterde wens in vervulling, en wat heeft mijnheer uitgekeken naar deze dag. Eerst hebben we zijn dochter Yvonne opgehaald; een reis van ruim anderhalf uur die voorbij leek te vliegen! Wat was het gezellig zo met z’n tweeën. Mijnheer en ik kennen elkaar al jaren, maar er worden toch hele andere gesprekken gevoerd zonder andere bewoners of personeel in de buurt. Nadat we Yvonne hebben opgehaald zijn we naar de binnenstad van Emmen gereden en hebben we genoten van een heerlijke lunch. Vervolgens hebben we in het stralende weer in de stad rondgewandeld waarbij we onze ogen uitkeken naar de vele toeristen in de stad. Zelf zijn we ook op de toeristische tour gegaan. We bezochten onder meer een galerij en de oude dierentuin die omgebouwd is tot stadstuin.

Bezoek aan Emmen
Volgens Yvonne was een toeristisch bezoek aan Emmen niet compleet zonder de Hunebedden te zien! Dus zijn we de Domus Magnus auto weer ingestapt en naar  een schitterend stuk bos aan de rand van de stad gereden. Buiten dat we inderdaad een monumentaal Hunebed hebben gezien, was het bos indrukwekkend mooi.

Interessante gesprekken
Na deze hele onderneming hebben we even uitgeblust in de riante tuin van Yvonne, onder het genot van een drankje en interessante gesprekken. Mijnheer en ik waren voornamelijk verbaasd over de enorme hoeveelheid vlinders die afkwamen op de diverse planten in de tuin. Daarnaast hebben we genoten van het enthousiasme waarmee Yvonne sprak over haar werk. Zelf is mijnheer beperkt bezig op kunstzinnige wijze in Huis ter Weegen, maar zijn familie kent meerdere beeldende kunstenaars. Zo ook zijn dochter. We hebben foto’s mogen maken van haar prachtige werk, die mijnheer in zijn kamer kan hangen en aan zijn medebewoners kan laten zien.

Trots over zijn dag
De terugreis verliep voor ons gevoel nog sneller dan de heenreis na al deze ervaringen. Het was duidelijk een geslaagd bezoek dat veel voor mijnheer heeft betekend. Nog zo’n mooi moment vond ik, hoe mijnheer moe en voldaan aan de gedekte tafel schoof voor de avondmaaltijd op Huis ter Weegen terwijl hij vol trots over zijn dag en dochter sprak tegen zijn geïnteresseerde medebewoners. Voor mij als activiteitenbegeleider was het heel bijzonder om deze wens in vervulling te mogen laten gaan. Dat je de tijd en ruimte krijgt om op deze wijze bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van de bewoners is zeer waardevol. Dit project doet Domus Magnus in het kader van ‘Onderscheidend vermogen’, een titel dat het wat mij betreft met recht draagt.”

Judith Röttjers,

Huis ter Weegen

Ga terug naar het overzicht