Een spontaan uitstapje naar de Poffertjeskraam in de Pekingtuin

Een spontaan uitstapje naar de Poffertjeskraam in de Pekingtuin

/Blogs

Op dagen met extra aanwezig personeel moet je daar natuurlijk goed gebruik van maken. Helemaal met een strakblauwe lucht en temperaturen die al dagen ver boven de 20 graden uitkomen is het buiten genieten geblazen.

Spontaan bedachten we daarom om acht bewoners letterlijk in het zonnetje te zetten. Samen vertrokken we met vier medewerkers en acht bewoners richting de Poffertjeskraam. Een opvallend gezicht zo’n grote groep wandelend door de Pekingtuin in een zomerse outfit. 

‘Terrasje pakken’ met 4 rolstoelen
Eenmaal bij de poffertjeskraam aangekomen, komt de heerlijke geur van net gebakken poffertjes je al tegemoet. Helaas zagen we dat de rolstoelen het terras niet op konden. Een terrasje pakken gaat niet zo 1 2 3, met een groep en al helemaal niet met vier rolstoelen. Er zijn daarbij nog te veel plekken die niet rolstoelvriendelijk zijn maar de eigenaar van de Poffertjeskraam herkende het probleem en bedacht direct een oplossing. Hij tilde twee tafels met bankjes voor zijn terras en zorgde ook nog eens voor twee parasols.  Hierdoor konden we met zijn twaalven lekker in de schaduw zitten.

Poffertjeskraam
In hoog tempo draait de poffertjesbakker de poffertjes om, een indrukwekkend gezicht, om ze vervolgens rijkelijk met poedersuiker te bestrooien. Binnen 20 minuten werden alle poffertjes tegelijkertijd uitgeserveerd. Echt een geweldige service! De bewoners genoten enorm, je zag een tevreden glimlach op hun gezicht. Een bewoner zei bij elke hap die hij nam, letterlijk 'dat hij zo genoot'. Toen hij zijn portie poffertjes op had riep hij over de tafel heen: “wat denken jullie ervan, laten we nog een ronde poffertjes bestellen!” Gelukkig kon hij nog wat poffertjes van zijn tafelgenote krijgen, voor haar was het teveel.
Na het uitvoerig bedanken van het personeel van de Poffertjeskraam, liepen we met een voldaan gevoel terug naar locatie Holland. Zulke dagen mogen er meer zijn!

Voor meer informatie over het wonen bij Holland neemt u contact met ons op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.
Namens Marie-Louise Rost van Tonningen, coördinator welzijn woonzorgcomplex Holland in Baarn.

Ga terug naar het overzicht